Szemfestési tippek egy profi sminkmestertől minden szemformára

2020. október 29.
Ismered azt az érzést, amikor végre ráveszed magad, hogy kifesd a szemedet, de valami miatt nem vagy elégedett az eredménnyel? Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője most segít.

Sok ilyen sztorit hallgattunk végig a sminktanácsadásainkon, és a legtöbb esetben az jött ki, hogy a nemtetszés oka egy rossz beidegződés. Mégpedig az, hogy a smink nem a szemkarakternek megfelelően született meg. Ahhoz, hogy emeljünk a szinten, a nulladik lépés az, hogy megfejtsük a mi sajátságos jegyeinket. Nézzünk meg ma kettő, majd a következő hetekben további 11 sztereotip szemformát, lássuk, hogy felismered-e a sajátodat?

szemsminkfotó: Jámbor Zsófia modell: Németh Alexandra Niké – Art Models smink/styling: Jüllich Kata haj:  Lencsés Dóra

  1. Mélyen ülő szemek:
  • Ennél a szemkarakternél a szemöldökcsont erőteljes, ezért a szemek árnyékban ülnek. Erősen kirajzolódik a mélyítőív, és a szemek alatt jól látható karika húzódik.

Válassz tartós, a bőrtónusodnak megfelelő korrektort, amit alaposan kell felvinni az orrtőtől a szemhéjra és a szem alatti karikákra. A szemhéjra kerüljön testszínű primer, ami legyen víz- és dörzsálló. A mozgópontodra tegyél a bőrödnél kissé világosabb, lehetőleg selyemfényű szemhéjpúdert. A mélyítő ívedre ne válassz sötét színt, kerüld a füstös árnyalatokat, inkább helyezd előtérbe a középtónusú, „élénkebb”, de natúr árnyalatokat.  Ez lehet rozsdabarna, szilvaszín vagy például csauszín. A szemkihúzást csak hajszálvékonyan, a pillatőben alkalmazd, vagy hanyagold teljesen. Inkább a mélyítőívedet satírozd cicásra, majd jöhet a szempillaspirál.

  1. Távol ülő szemek
  • Ez a szemkarakter onnan ismerhető fel, hogy a két szem közötti távolság nagyobb, mint egy szemhossz. Általában kiszélesedő halánték és homlok kapcsolódik hozzá.

Ez a szemkarakter azt kívánja, hogy a belső szemzugtól a külsőig ki legyen húzva. Fontos, hogy a vonalat belülről vékonyan indítsuk, majd kifelé vastagítsuk. Óvakodjunk a túlhúzástól, és ha tust választunk, rövid farkincát kanyarintsunk csak a végére. A szemhéjpúder felvitelénél kerüljük a cicás nyújtást, inkább a körsatírt helyezzük előtérbe. Ennek a szemtípusnak jól áll, ha egy árnyékoló színnel az orrnyerget is kontúrozzuk egy kicsit, ezzel is azt eredményezve, hogy a szemeket optikailag összébb húztuk.

szemsmink

Fotó: NSM

Ha most nem találtad meg a saját szemtípusodat, ne csüggedj, csak gyere vissza ide kéthetente. Sorra kerülsz te is.

Olvass tovább!