Álomszép szemsminkek a maszk fölé

2020. szeptember 17.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten a koronavírus és a maszkviselés kapcsán egy sereg specifikus sminktippel és álomszép sminkfotókkal jelentkezik.

Mióta a maszkviselés az életünk részévé vált, a sminkelési rutinunk korlátok közé kényszerült. Alapozót, rúzst kevesen használunk, hiszen a folytonos dörzsölődés miatt nincs az a termék, ami egy idő után ne maszatolódna el, így érthetően a szemhangsúlyos sminkek kerültek előtérbe.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Kiss Kamilla, smink/styling: Baki Rebeka, haj: Lencsés Dóra

Mostanában sokszor eszembe jutnak azok a nők, akik egész életükben csadorral fedik az arcukat, és csak a szemük látszódik ki. Külföldi útjaimon sok ilyen hölggyel találkoztam, és nem tagadom, izgatottan kerestem a szemkontaktjukat. Nagyon érdekes volt megtapasztalni, hogy a szűk nyíláson kivillanó tekintetekkel, szavak nélkül is mennyi mindent el lehet mondani. De a legjobban azt a cinkosságot élveztem, ami a szemsminkjeiken keresztül tudatta és üdvözölte a szépség iránti elhivatottságunkat. Ez az ősi attitűd minden nőben ott lakozik.

Nézzük, hogy emelhetjük ki a legszebben szemeinket valami különleges alkalomra, vagy csak egy csinibb hétköznapra:

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Horváth Petrita – Attractive Models, smink/styling: Zombori – Torma Alexandra, haj: Lencsés Dóra

1. Tusvonalas kifestés

Azoknak a nőtársaimnak ajánlom a tusvonalat, akiknek a szempillái fölött van annyi hely, hogy nyitott állapotban is kilátszódik a szemhéj. A rejtett szemhéjú szemkaraktereknek viszont az állandó dörzshatás miatt nem ajánlott ez a megoldás. Kiválóan áll viszont a tusvonal a „lefelé ívelő” szemformához, hiszen a tusvonal farkincája lifting hatást kölcsönöz. A tusvonalat már akár egy korrektorral előkészített bázissal is viselhetjük, most ez nagyon divatos.

Kattints tovább!

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Schmidt Bettina – Avantage Models, smink/styling: Bíró Regina, haj: Lencsés Dóra

2. Füstös szemsmink

Ez a kiemelési forma a szemek kontúrívét növeli intenzív módon, alul és felül is, rendkívül kifinomult hatást eredményezve. Klasszikusan lehet fekete vagy szürke, de bármely – a bőrszínnél sötétebb – árnyalattal gyönyörű hatás érhető el ezzel a technikával. Nem ajánlom erősen karikás, mélyen ülő vagy lebillenő szemkarakterhez. A kisebb szemeket viszont a duplájára lehet növelni ezzel a satírszerkezettel, és nem utolsó sorban rendkívül intenzívvé teszi a tekintetünket.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Koma Tímea, smink/styling: Bakos Viola, haj: Herbert Kornél

 

3. Macskaszemek

A rézsútosan, a szemöldök külső pontja irányában elsatírozott szemsminkek kiválóan nyújtják és cicásan hangsúlyozzák a szemeket. Az szemhéjpúderek szerelmeseinek ajánlom ezt a dizájnt, hiszen itt nagy felületen meg lehet villantani a színeket és a textúrákat. Korrekciós aspektusból nagyon kedvező hatást érhetünk el a közel ülő szemek tulajdonosainál és a lefelé ívelő szemeken. Nagy szeretettel ajánlom a partiba vagy fontos randira készülő hölgyeknek, ez a szemsmink ugyanis vadító.

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Kiss Kamilla, smink/styling: Baki Rebeka, haj: Lencsés Dóra

4. Színes sminkek

Idén a színek diadalát éljük a divatsminkek körében, így lehet bátran próbálkozni, hölgyeim! Kék szemhez mehet a narancs- vagy barackszín, zöld szemhez pinket vagy korallt, barnához türkiz- vagy kobaltkéket társíthatsz. Ezek,mint komplementer színek fogják kihangsúlyozni a szemszínedet. A dizájn pedig szabadon választható. Akár a tusvonal, a füstös vagy a macskás satírt mellett döntesz, mindegyik működik színesben is.

Láttad már?