Csillámos körömlakkokkal az ünnepi hangulatért

2020. december 17.
Megeshet, hogy idén nemhogy manikűröshöz nem jutunk el, de még a családi karácsonyozás is elmarad. De attól még ügyeskedhetünk a karácsonyi hangulat megteremtésén! Ha nem is lesz kiöltözős az idei karácsony, a körmünk azért díszbe öntözhet – és mi is lenne karácsonyibb a csillámos lakkoknál? 

A csillámos lakkok nagy előnye, hogy nem kell szuperprecízen felvinni, hiszen a csillámok miatt úgysem látszik, ráadásul egyszerűen korrigálhatjuk is a lepattogzást. A biztosabb hatás kedvéért érdemes alá alapozólakkot, a tetejére pedig magasabb minőségű fedőlakkot választani. Ha fokozni szeretnénk a szalonhatást, akkor a lakkozás végén még olajjal is kényeztethetjük a folyamatos fertőtlenítéssel megkínzott ujjainkat.

Természetesen a legünnepibb hatást a bordók, aranyok, fehérek és sötétzöldek adják, de idén nagy trend a mélykék vagy a teljesen színes verzió is. Ha bohó hatást szeretnénk, akkor akár kombinálhatjuk is a színeket, vagy ha visszafognánk a csillogás drámaiságát, akkor csak minden második, vagy mindkét gyűrűsujjunk legyen csillámos.

Sokan esküsznek a szivacsos technológiára, miszerint sokkal szebb hatást tudunk elérni, ha letakarjuk a köröm melletti részt, majd egy alapozólakkal lekenjük a körmünket, ezután pedig egy kis szivacsot festünk ki, és végül a szivacsot ütögetjük rá a körmünkre. Ha tömörebb, csillogóbb hatást szeretnénk, így érdemes próbálkozni, de ha tetszik nekünk a nagyszemű csillámoknál a kevesebb csillogás, akkor maradhatuk a klasszikus módszernél is persze.

És az igazán komoly kérdés ott kezdődik, hogy hogyan érdemes hatékonyan lemosni a glitteres körömlakkot anélkül, hogy az egész környezetünk csillámban úszna? A trükk az, hogy a lemosóval átitatott vattapamaccsal nem dörzsölni kell az eltávolítandó lakkot, hanem kicsit hosszabb ideig rajtahagyni a körmökön, így felolvad a lakk, és könnyen eltávolítható a csillámos réteg róla.

Patrice Gold Effect Secret Adoration árnyalat 1160 Ft, Makeup Revolution Glitter Nail Dazzle árnyalat 2260 Ft, Essie Nails Cut Above árnyalat 3039 Ft, OPI Nail Lacquer Leonardo’s Model árnyalat 6820 Ft, IsaDora Holographic Nails Diamond rocks árnyalat 3800 Ft 

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images