Csillámporba ágyazott balayage hajtrend

2020. május 12.
A glitterage néven futó hajtrend még két évvel ezelőtt ütötte fel a fejét, és sikerét a négyzetmilliméterekre jutó magas csillámpormennyiségnek köszönheti. Az Instagram-barát technikát egyedül elkészíteni nem egyszerű feladat, ráadásul nem is egy tartós megoldás, mindenesetre a karantén időszak alatti merész frizurapróbálkozások között tökéletesen megállja a helyét.

A glitterage technika kifejlesztése egy denveri fodrász, Danielle Wade nevéhez fűződik. A ragyogó kezelés lényegében egy véletlen stylingpróbálkozás műve, nem pedig egy tényleges hajszínezési folyamat. Mivel a csillámporok felviteli folyamata hasonlít a balayage hajfestési technikához, ezért az alkotó glitterage-nek nevezte el a hajtrendet.

A fodrász egy, előzőleg már befestett hajú vendég tincseire csillámporral dúsított hajzselét vitt fel, rétegről rétegre balayage-szerűen. Bár vannak csillámos zselék a sminktermékek között, olcsóbb megoldás a hajzselé-csillám kombó, amit a tincsekre való felvitel után bele kell szárítani a hajba, biztosítva ezzel a tapadást. Ezt követően formázhatjuk, göndöríthetjük frizuránkat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

🔮🦄 GLITTERAGE 🦄🔮 ~~Making the world sPaRKLe one unicorn at a time~~ . -#colortrak glitter brushes are everything!!! Loved using my #colortraktools to create this MAGIC!! Thanks @colortrak for making such amazing tools 💖 #colortrakcrew #colortrakfam #glitterage #samvillatextureiron #majormoonshine #glitterhair #hairtrend #hairfashion #hairoftheday #hairoftheweek #hairporn #beautifulhair #igvideo #hairofinstagram #insiderbeauty #buzzfeed #hairtrends #videogram #videooftheday #beautyvideo #StyleArtists #videofashions #stylevideos #HairMastery #instavid #hairtutorials #modernsalon @majormoonshine @majormoonn @kkristinicole *i do not own the rights to this music but I absolutely love this song!*

Denver ❤️Balayage ❤️Extensions (@daniellewadehair) által megosztott bejegyzés, Nov 27., 2017, időpont: 6:14 (PST időzóna szerint)

Azoknak, akik otthon próbálkoznának vele, Danielle azt tanácsolta, hogy akár néhány tincs felületén is nekiláthatnak, ha a fej teljes része nagy kihívás. Akármilyen látványos is az eredmény, az biztos, hogy nem egy tartós megoldás. Vagyis amennyiben nemcsak a vicc kedvéért, hanem néhány különleges szelfi érdekében is készítenénk el, számoljunk azzal, hogy a következő hajmosással távoznak a csillámporok a hajszálainkról.

A látványos trend azért nem mindenkinek lopta be a szívébe magát, bármennyire is jól mutat a közösségi média felületein. A hajzselével összekeverhető, akár nagy dózisú csillámporok ugyanis nem feltétlenül számítanak környezetbarát megoldásnak. Azoknak, akik mégis kipróbálnák, érdemes alaposan kifésüljük a hajukból, mielőtt a lefolyót elárasztanák a csillámok maradékával.

Olvastad már?