Tényleg akkora a különbség a drága és az olcsó körömlakkok között?

2020. december 07.
Körömlakkot néhány száz forinttól egészen a súlyos tízezrekig vásárolhatunk. Talán a többi szépségápolási terméknél egy kicsit jobban értjük, mi is a nagy árkülönbség oka, azt viszont többnyire homály fedi, hogy mi a különbség a drogériás olcsóbb lakkok és a luxusmárkák gyönyörűen csomagolt termékei között. 

Úgy tűnik, a körömlakkokra is érvényes, hogy a belbecs a lényeg! A The Beauty Brains podcastban egy kozmetikai vegyészt kérdeztek arról, hogy mi az olcsó és a prémiumkategóriás körömlakkok közötti különbség. A szakértő szerint a körömlakkipar technológiái meglehetősen lassan változnak. Körülbelül azonos minőségű termékek uralják most a piacot, a különbség leginkább a marketingben rejlik. A magas minőségűnek titulált termékek csomagolása esztétikusabb, kifinomultabb, míg az olcsóbb kategóriájú lakkoké hagyományos. Ez egy körömlakk esetén mondjuk nem utolsó szempont, mert a minőségi csomagolásba beletartozik az ecset minősége is, ami nagyban meghatározza a végeredményt. Illetve az sem hátrány, ha az üveg pontosan zár, és nem kap levegőt két használat között.

Tehát egy olcsóbb lakk egyáltalán nem biztos, hogy rosszabb lakkot jelent. Külön kiemelte, hogy a kézműves, kis márkákra éppen az ellenkezője lehet igaz: attól, hogy valamit kis manufaktúrában, nem automatizált munkavégzéssel készítenek, nem feltétlenül jobb termék, mint a nagy márkák lakkjai. A kozmetikai vegyész inkább azt javasolja, hogy az alapozó- és a fedőlakkra költsünk több pénzt, mert ott számít igazán a minőség, és azon fog múlni a körömfestésünk tartóssága is.

Fotó: Imaxtree
Forrás: Huffpost

Olvass tovább!