Twiggy és Cher ikonikus sminkje hasít a TikTokon

2021. április 15.
A TikTokon olyan gyorsan váltják egymást a kihívások, hogy követni szinte képtelenség. Ebben az időpillanatban Cher és Twiggy '60-as évekbeli sminkjét utánozza mindenki.

A ’60-as évekre tinédzserré érett a baby-boom generáció, ami alapjaiban írta át nemcsak a gazdaságot, de a divatot és a zenét is. London lett a divat fővárosa, ahol a zene volt a legerősebb húzóerő. Piacra dobta Love Me Do kislemezét a Beatles, és színre lépett Dame Lesley Lawson, avagy Twiggy, akinek szenvtelen és szokatlan stílusát imádták a fiatalok.

Twiggy

A miniszoknya, a Sassoon-hajvágás, a sápadt bőr, a figurális smink és a túlhangsúlyozott szem volt a divat, ami pasztellszínekkel, XXL szempillákkal és fekete tussal emelte ki a szem területét. A TikToknak köszönhetően ez a sminktechnika most újra előkerült, a fiatalok egymás után kopírozzák Twiggy és Cher retró sminkjeit.

Cher

A profi sminkesek szerint ehhez a szemsminkhez nem kell más, mint szemceruza vagy tus, egy tetszőleges pasztell szemhéjpúder, műszempilla vagy egy dúsító szempillaspirál, korrektor, egy kis highligter és egy nude tónusú rúzs. A smink elhagyhatatlan elemei a szeplők, amiket nem szabad elfedni, ám ha nincsenek, visszafogottan lehet azokat „hamisítani” is. A pirosító, bronzító használata tilos.

Nézd meg, hogyan készül az ikonikus smink!

@katiefarhood

gonna be dumping some of my drafts til my next look⚡️ #makeupartist#makeup#makeuptransformation#fyp#60s#70s#60saesthetic#70saesthetic

♬ Sunday Kind of Love – Etta James

@essentials.bylu

Welcome to my twiggy fase✨ #makeup #makeuptutorial #60s #twiggy #60smakeup

♬ Hey Lover by The Daughters Of Eve – Maisy

@devyncrimson

Channeling Twiggy #1960s #1970s #vintagestyle #vintage #twiggy #mod

♬ Jimmy Mack – Martha Reeves & The Vandellas

@jonisann

60s inspired makeup 🌼 #60s #decadesofmakeup #makeup #twiggy #transformation

♬ Be My Baby – The Ronettes

Így készíti el a sminket egy profi sminkes

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!