Így készült a Golden Globe legszomorúbb sminkje

2021. március 03.
Emma Corrin nevét ugyan csak rövid ideje ismerjük, minden egyes fellépése során annyira sziporkázóan üde jelenség, hogy joggal érzi úgy az ember, a vörös szőnyegre született. Legutóbbi Golden Globe-fellépése csak aláhúzza ezt.

A korona színésznője, akinek drámasorozat kategóriában a legjobb női főszereplőnek járó díjat ítélték, egy fekete, fodros Miu Miu bársonyruhában jelent meg a díjátadón. A szettet Harry Lambert stylisttal közösen álmodta meg Emma Corrin, aki nem rejtette véka alá, hogy a 17. századi bohóckosztümök androgün sziluettje ihlette meg őket, amit az óriási organzagallér és a szomorú Pierrot-smink tett igazán tökéletessé.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Greg Williams (@gregwilliamsphotography) által megosztott bejegyzés

A sminket Florrie White sminkmester készítette el, aki színházi Pierrot-festmények és fotográfiák segítségével készült a nagy napra. A Golden Globe-smink végül az 1971-es The Boy Friend című musical alapján készült, amiben a főszerepet Twiggyre osztották.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Greg Williams (@gregwilliamsphotography) által megosztott bejegyzés

„Úgy szerettem volna újra megteremteni ezt a teátrális, drámai megjelenést, hogy közben modern maradjon, a bőre pedig ragyogjon” – magyarázta White, aki a színésznő bőrét a Sisley Black Rose Skin Infusion hidratálójával és Black Rose Precious arcolajával készítette elő, majd a Phyto-Hydra Teint színezett ápolóval folytatta és a Phyto-Blush Twist arcpirosítóval zárta a sort. Twiggy előtt tisztelegve nem hiányozhattak a hatalmas szempillák, és míg az 1960-as években a bőrre festették a pillákat, addig a sminkmester a Phyto-Khol Start és három réteg Ultra-Stretch szempillaspirált használt. Ami Pierrot könnycseppjét illeti, a színésznő jobb szeme alá Kohl linert és 42 Glow Silver szemhéjpúdert használt a 3D hatás kedvéért. Az összhatást csak fokozta, hogy Emma Corrin élete első Golden Globe-ját látva el is sírta magát.

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!