A 74 éves Cher szépségtitkai

2020. július 27.
Cher egyike azon hírességeknek, akik tényleg irigylésre méltó formában élik „nyugdíjas” napjaikat. Bár az énekesnő saját bevallása szerint a plasztikai sebészetnek sem ellensége, a bombaforma, vagyis az izmai és az arcbőre fiatalon tartásáért nagyon is sokat tesz napi szinten.

Sohasem rejtettük véka alá, hogy az énekesnő külsejét egészen elképesztőnek és kortalannak látjuk. Ugyanígy beszámoltunk már arról is, hogy a 74 éves sztár idén 94 éves édesanyja is hasonlóan időtlen külsővel bír a mai napig. Cher alakját már a 20-as, 30-as éveiben is milliók irigyelték, de az utóbbi fél évszázad sem fogott a külsején.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Cher at 74 and her mom at 94. I think both can „turn back time”. What do you think? ⬇️⬇️ . . . . #cher #sonnyandcher #turnbacktime #sunscreen #antiagingskincare #timelessbeauty #ageless

Cosmetic Dermatology & Surgery (@cosmetic.derm) által megosztott bejegyzés, Jún 16., 2020, időpont: 12:51 (PDT időzóna szerint)

A diszkókorszak idején nem is rejtegette különösebben hibátlan alakját, igaz, ma sincs oka bő szabású, sokat takaró ruhadarabok alá rejtőznie. A máig vibráló személyiségű, fiatalos, energikus híresség a 80 felé közeledve is ugyanúgy viselhetné – és színpadon viseli is – ikonikus, szűk, sztreccs, áttetsző, mélyen dekoltált, csipke és egyéb jellegzetes extrém outfitjeit.

Heti 5 edzés

Cher azt soha nem titkolta, hogy nem ellensége a plasztikai sebészetnek, de ez messze nem jelenti azt, hogy a passzív szépülők táborát erősíti. Szépség-egészség rutinjában 5 perces plank is helyet kap, ami már önmagában is ötször annyi ideig tart, mint amennyit mi tudnánk nagy erőkifejtéssel felmutatni fele ennyi idősen.

Korábbi interjúiban elmesélte, hogy idősebb korában kétszer olyan keményen kezdett el dolgozni az edzőteremben, ahova hetente ötször megy el, és olyan edző kezei közt izzad, aki nem engedi kijátszani „az idős vagyok”-kártyát.

Olvastad már?

Az énekesnő 1991-ben egy könyvet is kiadott, amely a diétáját és az edzéstervét is bemutatta. A főleg növényi alapú étrenden élő sztár a „gyilkos” edzések mellett még mindig szeret szörfözni, sétálni és odavan a Wii teniszért.

Egyáltalán nem eszik zsírosat, kerüli a sonkát és a vörös húsokat, de mindezt megkönnyíti, hogy nem is szereti őket. Ha nagy ritkán fogyaszt is tejet, kizárólag zsírmentes verziót, a sajtnak pedig kifejezetten ellenzője. Kedvencei között a barna rizs, zöldségek, gyümölcsök, tészták szerepelnek. Az sem meglepő, hogy nem dohányzik, és nem iszik alkoholt sem, ha mégis, legfeljebb három-négyszer egy évben.

Szépségápolás téren hisz a jó minőségű, bevált termékekkel való bőrápolásában, dr. Barbara Sturm jó barátja, az ő Hollywood-szerte körberajongott szemránckrémére és arclemosójára esküszik, de Jan Marini és Procativ termékeket is szívesen használ. „Ettől eltekintve a bőrápolási rutin nálam egészen eklektikus. Nem ragadok le kizárólag egy terméknél” – nyilatkozta. Azért egy titkos favoritja mégis akad: Retin-A, amelyet akkor írt fel számára dr. Arnold Klein, amikor a ’70-es években a rengeteg színpadi smink miatt krónikus cisztás aknéval küzdött. Nemcsak aknéra, hanem öregedés ellen is zseniálisnak tartja.

Az énekesnő ma már nem visel sminket, ha utcára megy, és a színpadon is egyre kevesebbet. Ami pedig az illatokat illeti, alapvetően nagy vaníliarajongó, de a fűszeres illatokkal is gyakran kacérkodik.

Láttad már?

Fotó: Getty Images