A Z generáció az etikus és zöld szépségápolást választja

2021. április 23.
A mai tinédzserek vásárlási és választási szokásai komoly hatással vannak a piacra, éppen ezért jó hír, hogy a Z generációtól nagyon nem áll messze a „zöld" gondolkodás.

Környezettudatosság, second hand divat, természetes szépségápolás: ha divatról és szépségápolásról van szó, a tinédzserek a „zöld” utat választják – derült ki az amerikai Piper Sandler befektetési bank felméréséből, amely 47 államban kérdezte meg a Z generáció több ezer képviselőjét. Az eredményekből egyértelműen kiderül, a mai – körülbelül 16 éves – fiatalok nagyon is tudatosak, különösen fontos számukra az emberek közötti egyenlőség, illetve a környezet védelme.

tinédzser

Miért fontos kérdések ezek? Mert ez a korosztály már jelentős összegeket költ – többek között – öltözködésre, szépségápolásra. A felmérésből többek között az is kiderül, hogy a Covid hatására a Z generáció elkezdett érdeklődni a tudatos bőrápolás iránt, trendek és brandek kapcsán pedig a bőrgyógyász szakemberekre és a legbefolyásosabb influenszerekre hallgatnak – a megkérdezettek nyolcvan százaléka pedig hajlandó többet fizetni a tiszta, etikus, természetes termékekért.

Fotó: Getty Images Forrás: Premium beauty news

Ha érdekel a környezetvédelem, szavazz te is, hogy ki legyen a Marie Claire Go Green Nagykövete!

mcgogreennagykovet_1200x628