Terjed az orosz gengszterfeleség szépségtrend

2021. május 31.
Új szépségirányzat ütötte fel a fejét, és „szedi rajongóit” egyelőre főleg az orosz közösségimédia-felhasználók között. A trend lényege, hogy a bloggerlányok a '90-es évek orosz bűnözőbarátnőinek jellegzetes külsejéből merítik az inspirációt – mind smink, mind frizura, mind pedig outfitek terén.

Az oroszországi fiatalok legújabb mániája, hogy a helyi alvilág történetében egészen a ’90-es évekig nyúlnak vissza a villantós, jellegzetes inspirációért. A feltűnő, és tényleg tipikusan az akkori bűnözői körökhöz tartozó csajos megjelenést ráadásul sokan kifejezetten hitelesen jelenítik meg, és tálalják a 2021-es Instagram- és TikTok-felületeken is.

Fülledt hatású, füstös szemek, vastagon szempillaspirálozott pillák, sötétbarna ceruzával masszívan kihúzott ajkak – mindezt egy jó fél centiméterrel a saját szájszélen kívül. A bőrkabát, súlyos aranyláncok és garbók hármasához jöhet az 1990-es évek elején izomból, és ha lehet némi fixálóval, lazán hátrafésült haj. Jellegzetes szimbólumai voltak ezek az orosz alvilág szépen teljesítő figuráinak oldalán villogó barátnőknek is, akiket a mai fiatalok sajátos inspirációként idéznek meg a maguk módján.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

𝘝𝘢𝘭𝘺𝘢 🥥 (@tagushkina) által megosztott bejegyzés

A posztszovjet időszak femme fatale képei nagy eséllyel sok családi albumban ott lapulnak, kézzel fogható segítséget nyújtva a mostani bloggereknek, akik szebbnél szebb „replika” fotókkal állnak elő. A „helyi maffiafőnök barátnője” trend nevet viselő irányzat alatt egyre több látványos poszt jelenik meg, de szerintünk külön gyöngyszem a TikTokon ebben a kategóriában Viktoriya Andreyeva videója, amely az orosz tévéműsorok és filmek bűnözőfeleségeinek lookját adja vissza, a ceruzavékony rajzolt szemöldökkel, bőkezű pirosítózással. Ami pedig a fotókat illeti, mutatjuk is néhány kedvencünket inspirációként azok kedvéért, akiknek a trend megmozgatta a fantáziáját.

Forrás: Russia Beyond

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Палица Анна (@palica_anna) által megosztott bejegyzés

Láttad már?