Trükkös és stresszmentes virágöntözési módszer a TikTokról

2020. október 04.
A szobanövények rendszeres öntözése fontos, ám a lecsöpögő víz, a túlöntözött növények és a kiszórodott föld gyakran okoz bosszúságot. A TikTokon szerencsére erre is találtak megoldást, amellyel stresszmentessé tehető a virágöntözés.

Lassan nevezhetjük a háztartási problémák megoldóhelyének a TikTokot, hiszen a főzési tanácsoktól a zsíros műanyag edények megtisztításán át a ráncmentes ruhákig mindenre találhatunk megoldást a közösségi oldalon: most már a szobanövények tökéletesen stresszmentes öntözéséhez is.

A Hilda nevű felhasználó posztjára felkapták a fejüket a növénybarát felhasználók, mivel olyan egyszerű módszert mutatott be a virágok földjének megnedvesítésére, amelynek láttán mindenki sóhajtva kap a fejéhez: miért nem jutott eszébe hamarabb, hogy így is lehet?! Nincs szükség öntözőkannára, hipermodern vízérzékelő műszerekre, csupán egy vödör vízre. 

@0broomhilda0

thirsty bitches.. 🌵🌱 #plantmom #plantlife #plants #waterday #wateringday #succulents #cactus

♬ Biessensoŭnasć – Nürnberg

Ahogy a videón látszik, csupán helyezzük a növényt cserepestől a vödörbe, várjunk körülbelül tíz percet, hogy megszívja magát vízzel. Ha megérintjük a földet, és nedvesnek érezzük, kész is vagyunk. A víz ezzel a módszerrel egyenletesen terjed szét a cserépben, így a növény gyökerei erősödhetnek anélkül, hogy az érzékeny felső leveleket víz érné.

Az alulról öntözésnek lehetnek azonban hátulütői. A növényekhez értő szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy érdemes váltogatni a hagyományos, felülről történő öntözéssel, mivel ásványianyag- és sóhiány alakulhat ki a talajban, ha csupán áztatással nedvesítjük a földet. Emellett, ha túl sokáig hagyjuk ázni a vízben a növényt, rothadás vagy fertőzés lehet a következménye.

Olvastad már?

Forrás: Apartment Therapy
Fotó: Unsplash