Rengetegen egyáltalán nem használnak fényvédőt

2021. június 11. |

Hiába a sok figyelmeztetés és a bőrrákkal diagnosztizáltak magas száma, ijesztően sokan vannak azok, akik egyáltalán nem kérnek a fényvédőkből.

Kutatások bizonyítják, az óvatos napozás jótékony hatással van az egészségre, ellenben a túlzásba vitt sütkérezéssel, ami nagyon is káros – pláne akkor, ha azt fényvédő használata nélkül „űzzük”. Nem véletlen, hogy a szakértők nem győzik hangsúlyozni, fontos az UV-védelem, ezzel ugyanis megelőzhető a bőrrák kialakulása.

napozás

A figyelemfelhívás ugyanakkor nem tűnik túl sikeresnek, egy friss kutatásból ugyanis kiderült, az amerikaiak 56 százaléka ritkán vagy soha nem használ fényvédő terméket. A felmérésből az is kiderül, a nők nagyobb hajlandóságot (26%) mutatnak a napvédők használatára, mint a férfiak (11%), és a fényvédőt egyáltalán nem használók táborában is több a férfi (60%), mint a nő (50%). Kutatások hasonló számokról számolnak be a franciák körében is.

Ezen a számadaton az sem változtat túl sokat, hogy az USA-ban drámaian megugrott a bőrrákkal diagnosztizáltak száma, az elmúlt két évtizedben 300 százalékkal nőtt ez a mutató, kutatók pedig úgy jósolják, a közeljövőben minden öt, hetven év feletti amerikaiból egy biztosan bőrrákos lesz.

Forrás: Premiumbeautynews Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!

Vallomás: „Nem akartam elhinni, hogy egy anyajegy veszélyezteti az életem”

Vallomás: „Nem akartam elhinni, hogy egy anyajegy veszélyezteti az életem”

Fiatal, erős nőként mindenki sérthetetlennek érzi magát, Jánossy Noémi sem gondolta, hogy bármi baj érheti. Első munkahelye egy anyajegy -és bőrrákszűrő cég volt, és ez az akkor még jelentéktelennek tűnő részlet szinte misztikus módon segítette, hogy élete egy későbbi pontján időben felismerje és legyőzze melanomáját.

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség