Rengetegen egyáltalán nem használnak fényvédőt

2021. június 11.
Hiába a sok figyelmeztetés és a bőrrákkal diagnosztizáltak magas száma, ijesztően sokan vannak azok, akik egyáltalán nem kérnek a fényvédőkből.

Kutatások bizonyítják, az óvatos napozás jótékony hatással van az egészségre, ellenben a túlzásba vitt sütkérezéssel, ami nagyon is káros – pláne akkor, ha azt fényvédő használata nélkül „űzzük”. Nem véletlen, hogy a szakértők nem győzik hangsúlyozni, fontos az UV-védelem, ezzel ugyanis megelőzhető a bőrrák kialakulása.

napozás

A figyelemfelhívás ugyanakkor nem tűnik túl sikeresnek, egy friss kutatásból ugyanis kiderült, az amerikaiak 56 százaléka ritkán vagy soha nem használ fényvédő terméket. A felmérésből az is kiderül, a nők nagyobb hajlandóságot (26%) mutatnak a napvédők használatára, mint a férfiak (11%), és a fényvédőt egyáltalán nem használók táborában is több a férfi (60%), mint a nő (50%). Kutatások hasonló számokról számolnak be a franciák körében is.

Ezen a számadaton az sem változtat túl sokat, hogy az USA-ban drámaian megugrott a bőrrákkal diagnosztizáltak száma, az elmúlt két évtizedben 300 százalékkal nőtt ez a mutató, kutatók pedig úgy jósolják, a közeljövőben minden öt, hetven év feletti amerikaiból egy biztosan bőrrákos lesz.

Forrás: Premiumbeautynews Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!