A legszebb színes férfimanikűrök

2021. június 30.
Egyáltalán nem újdonság, ha egy-egy posztban férfi kézfejen látunk körömlakkot.

David Bowie a metálszürkére, Lou Reed a feketére, Keith Richards a kék körömlakkokra szavaz, de a színes köröm nem maradt ki Johnny Depp, Kurt Cobain, a színpadon sárgát villantó Seal, Jared Leto, Brad Pitt, Harry Styles és még rengeteg újhullámos rapper életéből sem.

korom-ferfidivat-manikur
korom-ferfidivat-manikur
A fiatalabb generáció szintén előszeretettel visel színeket a körmén, köztük Brooklyn Beckham is. A férfi körömfestés egyre izmosabb trend a közösségi médiában. Bár sokak számára érzékeny terep, és úgy gondolják, hogy a férfi kézápolás bőven megállhat a körömvágó olló és polírozó kettősénél, egyre többen úgy vélik, hogy itt az ideje, hogy a férfiak is az önkifejezés részének tekintsék a körmeiket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Britney TOKYO 💅✨ (@britneytokyo) által megosztott bejegyzés

És tényleg, nincs olyan szabály, amely előírná, hogy a márkák által piacra dobott szebbnél szebb körömlakkok, mattosítók, extra fények, vagy körömmatricák kizárólag nőknek szólnának, netán hogy a körömfestés szokása a nemhez vagy nemi orientációhoz kötött lenne. Az ókori Egyiptomban például a fekete körömlakkot a nemesek, a zöldet pedig a hétköznapi emberek viselték.

Manapság leginkább a popkultúrában láthatunk gyakran példát rá a férfiak körében, de úgy tűnik, nemcsak a művészek viselik büszkén, de olyan is akad, aki jó ügy érdekében keni ki a körmeit (pl. Zac Efron). Az egyre divatosabb színes férfikörmökből válogattunk nektek néhány példát.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Zac Efron (@zacefron) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sandro Vilcherrez (@sandro2v) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Matt D.C. (@iamyourhomie) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pat (@riven.mind) által megosztott bejegyzés

Fotó: Instagram, Getty Images

Tudtad?