Újra nagy divat lett a férfikonty

2021. január 14.
Bár a tavalyi évtől legszívesebben kihullott volna a hajunk, ennek pont az ellenkezője történt: sokan – köztük megannyi férfi – hosszú hajat növesztettek, hogy aztán menő kontyba kössék azt.

A karantén hosszú hónapjai a hajunkra is rányomta bélyegét, a hajvágást, festést mindenki úgy oldotta meg, ahogy tudta, aki meg nem tudta, az egyszerűen hozzá sem nyúlt. Ez lehet a magyarázat arra, hogy a férfiak körében egyre népszerűbb a hosszabb haj, illetve a konty. Szakértők szerint a karanténban bár rengetegen kényszerűségből növesztették meg hajukat, ráébredtek, hogy tulajdonképpen szeretik a hosszú hajukat.

férfikonty

Paul McCartney például nemcsak egy toplistás albummal zárta 2020-at, de hosszú hajjal is. Lesifotósok Saint-Barthélemy szigetén kapták lencsevégre az egykori Beatles tagot, aki laza nemtörődömséggel a feje tetején gumizta össze a haját.

férfikonty

Persze a férfikonty egyáltalán nem újdonság, már a karantén előtt is hatalmas rajongótábora volt (Jared Leto, Cristiano Ronaldo, Orlando Bloom, David Beckham és Matt Damon is kipróbálták már), igazán nagy trend 2010-ben, a második hipszterhullám idején lett, amikor a fiúk fixi kerékpárral jártak és hosszú hajat növesztettek. Mára a férfikonty kicsit összetettebb jelentéssel bír: egyrészt a konty egyfajta tisztelgés a hagyományos értelemben vett férfiasság előtt, másrészt a genderfluiditás egyik jelképe.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!