Bőrápolási kedvencek szenzitív bőrre

2021. augusztus 18.
Hirtelen kipiruló arcbőr, vagy éppen égő, bizsergő, kellemetlen bőrérzet? Ha ismerős tünetek, érdemes körülnézned a szenzitív szépségtermékek frontján.

Nemrég olvashattatok nálunk hosszabban az érzékeny bőr problémáiról, most pedig az szenzitív bőrt kényeztető termékek színe-javából mutatunk nektek néhányat, amelyek hosszabb távon szépen kezelhetik az olyan tipikus reakciókat is, mint az égő, bizsergő, kellemetlen bőrérzet vagy éppen a vörös foltok, pöttyök hirtelen felbukkanása.erzekeny-bor-szenzitiv

Mielőtt kitérnénk néhány kedvencünkre, következzen 3 hasznos tipp, amivel sokat segíthetünk a bőrünk érzékenységének kordában tartásában.

• Csak kifejezetten szenzitív bőrhöz készült smink- és arcápoló termékeket használjunk
• Ne dörzsöljük a bőrt mechanikus módszerekkel (szemcsés bőrradír, durva törülköző, stb.)
• Ne váltogassuk túl gyakran a készítményeket, alakítsunk ki egy rutint, és tartsunk is ki mellette

Öt  favorit érzékeny bőrre

La Roche-Posay Cicaplast B5 spray

Zseniális újdonság, egy olyan pantenol- és madecassoside-tartalmú bőrnyugtató spray (5499 Ft), amely érintés nélkül segíti az érzékeny, egyensúlyát vesztett bőrbarriered megújulását. Bónusz, hogy az érintésmentes használatnak köszönhetően az áttetsző textúra csökkenti a baktériumok által okozott szennyeződés kockázatát, ráadásul a széles diffúziós fúvókája lehetővé teszi a permet alkalmazását az irritált és fájdalmas bőr nehezen elérhető területein is.

erzekeny-bor-szenzitiv

C’est Moi lebomló sminklemosó kendő, cestmoi.com

Olyan illatmentes törlőkendők tömörülnek (30 db) egy csomagban, amelyek a bio aloe-, glicerin-, zöldtea- és uborkakivonat erejével, gyengéden tisztítják a bőrt. A legjobb az egészben pedig, hogy ezek a törlőkendők biológiailag lebomlóak.

erzekeny-bor-szenzitiv

NIOD Modulating Glucosides nyugtató szérum

Rendkívül magas tudású szérum (9990 Ft), kifejezetten az irritált, érzékeny bőr nyugtatására. Szépen csökkenti a nagyon érzékeny, rosaceás vagy problémás bőr esetén is az irritáció jeleit, így a csípő-égető érzést, a viszketést és a pirosságot.

erzekeny-bor-szenzitiv

Lancôme Advanced Génifique Sensitive szérum

Fiatalságot aktiváló kettős koncentrátum (28 200 Ft) érzékeny bőrre. Ha az évszakváltozások, a légszennyezés és a modern élet hatásaitól óvnád a bőröd, mindezt 7 pre- és probiotikus frakcióval gazdagított kettős koncentrátummal, amely meseszépen nyugtatja és erősíti az érzékeny bőrt és segít védeni.

erzekeny-bor-szenzitiv

Mixa Hyalurogel Soothing Gel szérum

Olyan bőrnyugtató gélszérum (3299 Ft), amely kétszer magasabb hialuronsav-koncentrációval rendelkezik, mint a light verziója. Kifejezetten az érzékeny, reaktív és vízhiányos bőrt hidratálja, akár 48 órán át.

erzekeny-bor-szenzitiv

Olvass tovább!

Fotó: Getty Images