Csináld magad: vegán kézkrém és kézradír házilag

2021. szeptember 16.
Aogy az arc, a nyak, a dekoltázs vagy épp a lábfejek, úgy a kéz is egyénre szabott ápolást igényel. Az alábbi DIY-receptekkel selymessé és puhává varázsolhatjuk kezeinket.

A természetes kozmetikumok iránt egyre nagyobb a kereslet, és a Do It Yourself (DIY) -hullám is egyre csak dagad, ugyanis egyre többen lelik örömüket abban, hogy maguk keverjék ki szépségápolási elixírjeiket. A receptek közül persze nem maradhatnak ki a kézápolók, amikhez ma már az összetevőkön kívül komplett „barkácskészeteket” is vásárolhatunk.

kézkrém

Vegán kézkrém

Hozzávalók:

100 g kakaóvaj
50 g kókuszzsír
1 ek. jojoba- vagy mandulaolaj
5 csepp illóolaj (például rózsa vagy levendula)

Elkészítés: Vízgőz felett olvasszuk meg a kakaóvajat és a kókuszzsírt, majd keverjük hozzá a többi hozzávalót! A keveréket öntsük egy tégelybe, és hagyjuk kihűlni.

Kézradír házilag

Hozzávalók:

1 ek. kristálycukor vagy só
2 ek. olívaolaj

Elkészítés: A két összetevőt keverjük össze, majd 5-10 percen át radírozzuk és masszírozzuk át vele a kézfejet. Utolsó lépésben mossunk kezet meleg vízzel, majd kenjük be kézkrémmel.

Kézfürdő házilag

Hozzávalók:

2 ek. olívaolaj
1 ek. kamillavirágzat vagy kamillatea
0,5 l víz

Elkészítés: Készítsünk egy lábosnyi kamillateát, majd miután kihűlt, adjuk hozzá az olajat – és áztassuk benne a kezünket tíz-tizenöt percig. A fürdő után ne feledjük a kézkrémet!

Forrás: Vogue Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!