Beautypercek a kiszáradt kezeinknek

2020. április 14.
A karantén időszaka alatti sok házimunka és a szokásosnál sokkal gyakoribb kézmosás, kézfertőtlenítés kikezdheti a kézfejünk bőrét. Következzen pár hasznos tipp, hogyan varázsolhatjuk a repedezett bőrt ismét puhává.

A jelenlegi nehéz időszakban és a társas programok hiányában sokan több időt töltünk otthon, a megszokottnál gyakrabban főzünk, mosunk és takarítunk. Nagyon hasznos tevékenységek ezek, de a sok házimunka és a szokásosnál sokkal gyakoribb kézmosás, kézfertőtlenítés mind megviselheti a kézfejünket.

A tisztítószerek, a kézfertőtlenítők és a különböző kézmosók nagyon kiszáríthatják a kezünket, bőrünk érdes, kemény, repedezett és sérülékeny lehet, amelyhez kellemetlen, száraz, viszkető érzés is párosulhat. Az AVON szépségszakértője, Károlyfi Edit ezért egy többlépéses kézápolási rituáléra invitál bennünket, hogy kezeink újra visszanyerhessék tökéletes külsejüket és puhaságukat. Kézápolási rituálénk első lépéseként készítsük elő kezeinket. Amennyiben körmeink ki vannak festve, mossuk le körömlakkunkat, majd egy gyengéd körömreszelővel távolítsuk el körömágyunkról a megkeményedett bőrfelületeket, ezt követően pedig tisztítsuk meg alaposan a kézfejünket.

Láttad már?

Ha ezzel elkészültünk, jöhet a várva várt kényeztetés. Engedjünk tele egy kis tálat kellemesen meleg vízzel, adjunk hozzá egy kis habfürdőt és néhány csepp illó- vagy fürdőolajat. A szakértő ehhez olyan többfunkciós olajat ajánl, amely nemcsak bőrünket ápolja, de ínycsiklandozó illatával képzeletünket a varázslatos Indiába repíti el. Helyezkedjünk el kényelmesen, majd merítsük kezünket az illatos kézfürdőbe, és áztassuk benne legalább 10 percig.

Miután bőrünk megpuhult, használjunk egy finom kéz- vagy testradírt, amellyel alaposan radírozzuk át mindkét kézfejünket, az ujjak végétől a csuklóig, ez segít eltávolítani az áztatás során felpuhult, de már elhalt hámsejteket. A szakértő azt ajánlja, olyan kéz- és lábradírt válasszunk, amely finom szemcséivel gyengéden, mégis hatékonyan radíroz.

Ezt követően töröljük meg a kezünket egy finom törölközővel, majd masszírozzunk a bőrbe néhány cseppet a kedvenc arcolajunkból, esszenciánkból. Az arcbőrünk mellett a nyakunk, dekoltázsunk és a kézfejünk bőre árulkodik leginkább a korunkról, így igazán megérdemli az extra kényeztetést. Egy tápláló, minőségi arcolaj tökéletes választás lehet, hiszen mélyen hidratálja a bőrt, miközben gyorsan beszívódik – anélkül, hogy olajos érzetet hagyna maga után.

Folytatásként válasszunk egy átlagosnál gazdagabb, zsírosabb kézkrémet vagy kéz- és lábpakolást, és alaposan masszírozzuk be a kézfejünkbe. Vegyünk fel egy finom pamutkesztyűt, és ha tehetjük, hagyjuk magunkon egész éjszakára, de legalább 20 percre – tanácsolja a szakértő.

Olvastad már?

Fotó: Getty Images