Kiszáradt a kézfertőtlenítőtől a kezed? Ezek a krémek és olajok a legtáplálóbbak ilyenkor

2020. március 16.
A szorgos, alapos kézmosásnak csupán egyetlen negatív hozadéka van: a fájó, nagyon száraz bőr, amely fokozott ápolásért kiált.

Most, hogy mindenki (nagyon helyesen) meleg, szappanos vízzel, jó sokáig és alaposan mossa a kezét, és a szokásosnál gyakrabban használ kézfertőtlenítőt, a bőr hidrolipid rétege sokkal nagyobb mértékben károsodhat, amely extrém bőrszárazságot, húzó, csípő, viszkető érzést eredményez. A megfelelő kézmosást, kézszárítást követően tehát szükségünk van egy kis extra táplálásra is, mutatjuk, hogy mi miket ajánlunk!

1. Vajak

A vajak közül a shea és a kókuszvaj az, ami a leghatékonyabban táplálja a magas alkoholtartalmú kézfertőtlenítők használata után tapasztalt száraz, fájó érzést. Minél természetesebb és nagyobb százalékban tartalmazza ezeket a vajakat a termék, annál jobb! A tiszta shea vajnak jellegzetes illata van ugyan, de a kezünket biztosan páratlan módon táplálja. A kókuszdió beléből kivont kókuszvaj az egész testre, sőt hajra is jótékony összetevő, ráadásul E-vitamint is tartalmaz, ami nyugtatja a bőrt, segít az égő érzés csökkentésében is.

2. Olajok

A tápláló olajok sztárja a mandula- és a jojobaolaj, de az atópiás bőrre is ajánlott kenderolaj is a segítségünkre lehet. Itt is érvényes a minél tisztább, annál jobb elv, arra viszont érdemes ügyelni, hogy az olajok úgy táplálják a legjobban a kezünket, ha nem töröltük teljesen szárazra azt előtte. Egy alapos kézmosás után szárítsuk meg a kezünket, majd mossuk meg megint, ekkor azonban maradjon nedves a bőrünk, csepegtessünk mandula-, kender- és/vagy jojobaolajat a kézfejre, és alaposan masszírozzuk bele a bőrbe!

Olvastad már?

3. Pakolások

A legintenzívebb eredményt akkor érjük el, ha nemcsak egyszerűen belemasszírozzuk a bőrünkbe az értékes összetevőket, hanem pakolás formájában 20-30 percig rajta is hagyjuk az esszenciát a bőrünkön. Ehhez nem feltétlenül kell otthoni kevergetésbe kezdenünk – de egy cérnakesztyűvel ez is kivitelezhető –, hiszen már itthon is kapni olyan tápláló keverékeket, amelyekbe csak bele kell bújtatnunk a kezünket.


1.Khadi bio kókuszolaj, 3680 Ft 2. Iroha kendermagolaj kézmaszk, 2635 Ft 3. Dr. Organic kézpakolás levendulával és jojobával, 8930 Ft 4. Akamuti édesmandula-olaj, 2600 Ft 5. ZanZa opál natúr shea vaj bambusztégelyben, 1990 Ft3280 Ft 6.COLO aranyló bio jojobaolaj, 2990 Ft 7. Lush Golden handshake pucér kézpakolás, 1890 Ft


Fotó: Unsplash

Olvass tovább!