Szövetfályol vagy hidrogél maszk, melyik az igazi neked?

2021. október 08.
Mi a különbség közöttük? És azt tudod, hogy pontosan hogyan érdemes használni őket, hogy maximális hatást érhess el, ebben segít most neked szépségbloggerünk, Peonilla.

A koreai nők szépségápolási rutinjának kötelező eleme a különféle maszkok használata. Napi szinten élvezik a bőrszépítő hatásukat, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen valóban minden bőrproblémára találunk megfelelő arcmaszkot. Sőt Ázsiában léteznek külön szem-, ajak-, orr-, dekoltázs-, könyök- és popsimaszkok is. Míg pár éve még alig volt választék itthon, mára már a hazai drogériák és webshopok is roskadoznak a különféle ápoló, tápláló, ránctalanító, póruscsökkentő vagy épp ragyogásfokozó fátyolmaszkoktól. Ezek eredetileg papírból, pamutszövetből vagy mikroszálas anyagból készültek, a legújabb generációs maszkok azonban már hidrogél- és biocellulóz-alapúak. A modern technológiának köszönhetően egyfajta ’„második bőrként’’, tökéletesen rásimulnak az arcra, így fokozott hatékonysággal képesek továbbítani a bőrbe a bennük magas koncentrációban megtalálható hatóanyagokat.

maszk-borapolas-fatyol-hidrogel

Mi is az a szövetfályol maszk?

A szövetfátyol maszkok pamutszövetből vagy mikroszálas anyagból készülnek (ezzel a típussal találkozhatsz többnyire a hazai drogériákban is). Magát a szövetet itatják át a hatóanyagokban gazdag folyadékkal, melynek a mennyisége általában felér egy egész tégelynyi szérummal. Nem csoda hát, hogy alig fél óra alatt olyan látványos hatást érhetsz el vele, mintha befizettél volna egy teljes arckezelésre. Tavasszal és nyáron a legjobb választás egy könnyebb szövetfátyol maszk, míg őszre-télre a még effektívebben hidratáló hidrogél maszkok az ideálisabbak. (Persze, ez nem szentírás.)

Miben más a hidrogél maszk?

A hidrogél maszk esetében a vitaminokat és bőrtápláló komponenseket tartalmazó esszenciát a maszk anyagába sűrítik. Ez a gélszerű, lágy és rugalmas maszk 100%-ban vízoldékony, ezért használat közben, az arc melegétől gyakorlatilag enyhén „olvadni” kezd, így a szövetfátyol maszkoknál is hatékonyabban hidratál. Ráadásul majdhogynem hermetikusan simul az arcra, így szinte „kényszeríti” a bőrt a hatóanyagok beszippantására. Ennek köszönhetően akár aktívan tevékenykedhetsz is a viselése közben, biztosan nem fog lecsúszni az arcodról. Érezni lehet, hogy 20 perc elteltével elvékonyodik és valósággal kiszárad a géles maszk, ami a lehető legjobb bizonyíték arra, hogy a bőröd felitta a szükséges hatóanyagokat. A hidrogél maszkok általában kicsit drágábbak, de a hatásuk valóban annyira látványos, hogy abszolút megérik a pénzüket.

Tipp:
Tarsd a hűtőben a maszkjaidat, így extrahűsítő, frissítő hatást érhetsz el (különösen a szemmaszkok esetében, amik így a duzzanat lehúzásában is segítenek).

Fotó: Pexels

A helyes maszkhasználat lépéseiért kattinst Peonilla oldalára!

Olvass tovább!