Egy szépségblogger bevált tippjei karikás szemek ellen

2020. december 18.
Az ünnepek előtti hajrá nyomot hagyott a bőrödön, pont mikor a legjobb formádat szeretnéd hozni? Szépségbloggerünk, Peonilla ellát néhány olyan tanáccsal, amikkel hipp-hopp eltüntetheted a kimerültség jeleit!

Hidratálj!

A kialvatlanság dehidratációhoz, ez pedig jó nagy fekete karikákhoz vezet, ezért elengedhetetlen, hogy most még a szokásosnál is többet igyál. Jöhet egy nagy tál húsleves is, ami ráadásul még a kollagénképződést is serkenti.

Használj szemmaszkot!

Már nagyon szuper fátyol- és hidrogél szemmaszkokat lehet kapni, amiket én ilyenkor a legnagyobb előszeretettel vetek be, hiszen azonnali hatást produkálnak. Tartsd őket a hűtőben – a hideg segít csökkenteni a duzzanatot is.

Vigyél be több vasat!

A vashiány is okozhat karikás szemeket, ezért jó ötlet, ha most egy kicsit megnöveled a vasbeviteled. Kerüljön egy kicsit több fehérje, sovány hús, tojás, mák, szezámmag, tökmag, cékla, sóska, spenót a tányérodra, napközben pedig kortyolgass szintén vasban gazdag, méregtelenítő csalánteát. A koffeines italok (kávé, fekete tea) sajnos csökkentik a vas felszívódását, és a dehidratációt is fokozzák a szervezetben, ezért próbáld minimalizálni a fogyasztásukat.

Kerüld a sót!

Ha túl sok sós ételt fogyasztasz, az elősegíti a szervezet vízvisszatartását, így a vörös, karikás szemek mellé még egy kis puffadtságot is kapsz. Tedd el a sószórót jó messzire!

Láttad már?

szemkörnyékápolás karikák

Hűtőbe velük

Uborka-, burgonyaszeletek, jéghideg kanál, zöld- vagy feketetea-filter. Bármelyiket kipróbálhatod, valamelyik biztosan működni fog. A teafiltert először forrázd le, majd hűtsd ki, tedd a frigóba pár percre, és úgy helyezd a szemeidre.

Elő a fényvédőt

A nap sugarai erősíthetik a pigmentálódást a szem körül, így sötétebbnek mutatkozhatnak a karikáid. Télen is használj minimum 25 faktoros fényvédőt (pláne, ha hámlasztót használtál vagy retinolozol), és ne hagyd ki a szemkörnyékedet sem.

Niacinamid és koffein

Két szuper összetevő, amit most a szemkrémedben szeretnél tudni. A niacinamid segít eltüntetni mindenféle elszíneződést, a fakó bőrt élettel telibbé varázsolja, a koffein pedig felpezsdíti a vérkeringést, és szintén halványítja a karikákat. A szemkrémed is tartsd a hűtőben, hogy felturbózd a hatását.

Válassz jól korrektort!

Szemkrémezés után először egy rózsaszínes-barackos árnyalatú korrektort vigyél fel – ez nagyon jól semlegesíti a kékes-szürkés karikákat. Ezután jöhet a bőrtónusodnál eggyel világosabb korrektor.

Tudd, hogy néha normális!

A hormonális változások is befolyásolják a szem alatti karikák kialakulását. Menstruáció alatt erőteljesebben megjelenhetnek, és akkor is, ha épp babát vársz. Ugyanez igaz a fakó, szürke bőrre. Ne ostorozd magad miattuk! Inkább igyekezz minél kevesebbet stresszelni, és minél többet pihenni.

Olvass tovább!

Fotó: Pexels