Az Amélie-snitt lesz a nyár frizurája

2021. március 10.
Mutatjuk a nyár kedvenc frizuráját, a kényelmes és lezser „kicsi” bobot.

Bár a bobfrizura különféle változatai már eddig is sok követőre találtak, 2021-ben sem megy ki a divatból, annak újragondolt formái, például a New York-i divathéten bemutatott francia snitt, illetve a kurta változata lesz a nagy befutó. Utóbbi rövidségével, kócos textúrájával a régóta vágyott szabadságot és lezserséget jelképezi.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Taylor LaShae (@taylorlashae) által megosztott bejegyzés

A „kicsi” bobfrizuránál a hossz a kritikus pont, az körülbelül az állkapocs hosszáig ér – pont, ahogy azt Taylor LaShae színésznőnél vagy épp a „csodálatos” Amélie Poulainnál láthattuk. A mesterfodrászok figyelmeztetnek: hajvágás előtt mindenki konzultáljon fodrászával, a snitt ugyanis nem mindenkinek áll jól, illetve nem minden hajstruktúra alkalmas hozzá. A rakoncátlan hajkorona például kimondottan előnyös adottság ehhez a hajformához.

Amélie

A frizura ereje a természetes textúrában és a tökéletlennek tűnő finishben rejlik – éppen ezért hajszárítóhoz csak akkor nyúljunk, ha nagyon muszáj, és ebben az esetben is hajpermettel zárjuk a sort. A bobhullámok kialakításához a fodrászok mindössze styling hajkrémet használnak, hogy a frizura ne tűnjön mesterkéltnek, beállítottnak. További jó hír, hogy az Amélie-snittel nem kell túl gyakran fodrászhoz járni, hosszabb változatban is izgalmas marad a frizuránk.

Forrás: Vogue Fotó: Instagram

Olvasd el ezt is!