5 tipp, hogyan hasznosítsd újra az üres kozmetikai tégelyeket

2021. október 22.
Ha igazi beauty geek vagy, akkor bizonyára nálad is sok szépségtermék halmozódik fel rendszeresen, amik aztán kiüresedés után a kukában végzik. Szépségbloggerünk, Peonilla most megoszt 5 olyan tippet, amivel tégelyeid a lakásod hasznos és stílusos ékeiként élhetnek tovább, miközben a környezetet is óvod.

1. Legyen belőlük virágkaspó vagy váza

Az egyik legkézenfekvőbb ötlet, ha a nagyobb – például testápolós – tégelyeket virágkaspóként használod tovább. Ki is dekorálhatod őket, de némelyik magában is van olyan szép vagy épp egyszerű, hogy a címkét leszedve is tökéletes díszei lehetnek a lakásodnak. A kisebb parfümös vagy szérumos üvegcsékbe egy-egy szál friss virágot ”agy most trendi száraz növényt is tehetsz.

ujrahasznositas-szepseg-tegely

2. Használd őket gyertyatartónak

A barna üvegcséket, főleg a hosszúkás alakúakat gyertyatartóként is újrahasznosíthatod. Négy darab körbe állítva, egy-egy hosszú szál gyertyával, némi zöld növénnyel, fenyőággal akár egyedi adventi koszorú is lehet. Rengeteg jópofa ötletet találsz erre a Pinteresten is.

3. Tolltartónak vagy ecsettartónak is megállják a helyüket

A nagyobb szájú, átlátszó üvegek például nagyon dizájnos sminkecsettartóként, smiklemosó pamacs, fülpiszkáló-, fogkefe- vagy tolltartóként is szuperül funkcionálhatnak.

4. Tedd el őket utazáshoz

A kisebb flakonokat, üvegcséket elteheted későbbre, hiszen utazásnál jó szolgálatot fognak tenni, amikor nem akarod majd a teljes beautykészleted magaddal vinni teljes méretnagyságban. Arra vigyázz, hogy jól zárjanak, mert némelyik régi terméknek, amit sokáig használtál, sérülhetett a kupakja.

5.Töltsd meg őket DIY szépségkencékkel

Felesleges új műanyag tégelyeket venned a DIY arcpermetednek vagy bőrradírodnak, testápolódnak. Csak alaposan mosd el, és töltsd meg a kiüresedett termékeid tégelyeit.

Olvass tovább!

Fotó: Pinterest