DIY zöldteás fiatalító-hidratáló arctonik

2019. október 25.
Ezen a héten szépségbloggerünk, Peonilla a világ legyegyszerűbb, pillanatok alatt elkészíthető pórusösszehúzó, gyulladáscsökkentő, pattanástalanító, hidratáló tonikjának receptjét osztja meg veletek.

Nemrég kifogytam az összes tonikomból, így arra gondoltam, miért is ne készíthetnék magamnak egy teljesen natúr zöld teás mistet? Régebben használtam és nagyon szerettem, de aztán valahogy elfelejtődött, milyen egyszerű és nagyszerű is ez a recept. Ráadásul az egyik szeretett kis üvegcsémet is újra tudtam hasznosítani, ami környezettudatossági szempontból sem utolsó.


Miért pont zöld tea?

Biztosan hallottál már a zöld tea fogyasztásának számtalan egészségre gyakorolt pozitív hatásáról. A jó hír az, hogy ez a csodálatos növény külsőleg is csodákra képes, mellékhatások nélkül. A nagy mennyiségű fiatalító hatású antioxidáns mellett C-, D-, K-és B2-vitaminokat is tartalmaz. Csökkenti a gyulladásos tüneteket, a pattanások megjelenését, nyugtatja, tonizálja, feszesíti a bőrt, ráadásul koffein-tartalmánál fogva frissítő, puffadás-ellenes hatása is van, sőt a sötét karikákat is eltünteti.

A csipkebogyóolaj a hidratálás miatt került a receptbe, és azért, mert minden bőrtípus jól tolerálja. Szintén gazdag C-vitaminban, sebgyógyító, regeneráló hatású és pigmentfoltok ellen is szuper.

Hozzávalók:

1 spricnis üveg (újrahasznosíthatod egy régebbi tonikod üvegét)
1 zöld tea filter (lehetőség szerint bio)
5 csepp 100% tisztaságú, hidegen sajtolt csipkebogyóolaj vagy a kedvenc arcolajod (opcionális)

Így készítsd el

1. Melegíts vizet egy lábosban, mintha teát készítenél, de ne forrald fel. A zöld tea ugyanis veszít a hatóanyagtartalmából, ha leforrázod.
2. Tedd bele a zöld tea filtert, és 1-2 percig áztasd. Ha szálas teát használsz, ne felejtsd el leszűrni.
3. Ezután öntsd át egy bögrébe, és hagyd teljesen kihűlni a főzetedet. Ha gyorsítanád a folyamatot, kis időre hűtőbe is teheted.
4. A kész teát töltsd át a használni kívánt spricnis üvegedbe (én egy 60 ml-eset használtam).
5. Cseppents bele 5 csepp csipkebogyóolajat, és alaposan rázd össze a keveréket. (Ha nem szereted az olajokat, ezt a lépést ki is hagyhatod.)
6. Spricnizz az arcodra belőle minden reggel és este, és élvezd a csodás hatásait! Ne felejtsd el minden használat előtt összerázni, az olaj és a víz ugyanis ketté fog válni.

Így tárold

A legideálisabb, ha hűtőben tartod, így egy-két hétig is simán fel tudod használni az elkészített tonikodat.