Ezért ne használj tusolás után dezodort!

2021. október 26.
Tudtad, hogy tusolás után közvetlenül nem szerencsés felhordani a dezodort?

A napi bőr- és szépségápolási rutin nem a legkönnyebb műfaj, szinte minden területen ki kell okosítania magát az embernek, hogy a bevetett kozmetikumok valóban azt a hatást érjék el, amire tervezték azokat. Ezért nem mindegy, hogy milyen sorrendben használjuk például a szájhigiéniés termékeket, milyen összetevőkkel kombináljuk az egyes szérumokat – vagy hogy tusolás után mikor használunk dezodort.

dezodor

„Az izzadásgátlók akkor működnek a legjobban, ha tiszta, száraz bőrön alkalmazzák” – mondja dr. S. Tyler Hollmig amerikai sebész-bőrgyógyász, és elmagyarázza, hogy a dezodor feladata, hogy blokkolja a verítékcsatornákat, csökkentve ezzel a bőrfelületet érő izzadság mennyiségét. Amennyiben a dezodort tiszta, száraz bőrre hordjuk fel, az összekeveredik a verejtékkel, és eltömíti a mirigyeket. Ha azonban az izzadsággátlót közvetlenül tusolás után hordjuk fel, vagyis, amikor még meleg, nedves a bőr, a dezodor még a bőrfelszínen és nem a mirigyekben keveredik az izzadsággal, hatását pedig elveszíti.

Keressük a legideálisabbat!

„A dezodorok nem csökkentik az izzadságot, de a baktériumok semlegesítésével vagy egy illatanyaggal elrejtik a testszagot” – fűzi hozzá a szakember, és mindenkit arra biztat, hogy a kínálatban fellelhető megannyi izzadsággátló típus közül keresse meg a számára legideálisabbat (izzadásgátlók, dezodorok, kombinált, természetes stb.). Ami a zuhanyozást illeti, mindegy, hogy este vagy reggel szeretünk zuhanyozni, a lényeg, hogy száraz, tiszta bőrfelületre hordjuk fel a dezodorunkat.

Forrás: Livestrong Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!