Megvan a tökéletes manikűr titka

2021. november 03.
Hibátlan körömfestést ígér egy San Franciscó-i startup, mégpedig egy robot segítségével. Az eredmény tényleg tökéletesnek tűnik a felvételeken, ami nagy eséllyel annak köszönhető, hogy a robot egy 3D szkenner segítségével rögzíti a körmeink pontos formáját és méretét.

Az amerikai Clockwork nevű startup október 4-én állította munkába először körömfestő robotját. A gép a működését a San Franciscó-i 30 Rockefeller Centerben kezdte meg, mégpedig az óriásingatlan tulajdonosának jóvoltából. Tishman Speyer ingatlanfejlesztő nem titkolt célja ugyanis, hogy a koronavírusos időszakban különböző wellness-szolgáltatásokkal csábítsa vissza a home office kényelméből az épületben dolgozókat. A különböző kényeztető szolgáltatások közül kiemelkedő a tökéletes körömfestést nyújtó automata, amely lényegében egy manikűrrobot.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clockwork (@nailslikeclockwork) által megosztott bejegyzés

A Clockwork körömfestő szerkezete kevesebb mint 10 perc alatt ígér tökéletesen kifestett körmöket. Igaz, ehhez szükséges az is, hogy a vendégek megfelelően előkészített körmökkel érkezzenek. Vagyis kizárólag saját igény szerint levágott és formázott körmöket fest a körömrobot, mégpedig úgy, hogy előzőleg egy 3D szkennerrel rögzíti azok pontos formáját és méretét. Ezt követően körkörös mozdulatokkal viszi fel a köröm felületére a kiválasztott festéket és árnyalatot, miközben a vendég mozdulatlanul tartja kézfejét.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Clockwork (@nailslikeclockwork) által megosztott bejegyzés

A startup alapítója, Renuka Apte szerint találmányuk a körömszalonokéit kiegészítő, gyors és kényelmes szolgáltatás. Terveik szerint az innovatív robotot irodaházakban, lakóépületekben vetik be, de nagy eséllyel kiskereskedelmi üzletekben is megállhatja a helyét. Az ára is egészen barátságosnak tűnik, a San Franciscó-i szalonban 7,99 $, de a külső kihelyezési pontokon 10 $ a tervezett ára a körömfestő készüléknek.

Kattints egy másik innovatív körömfestő készülékért!