Kell! Körmöt lakkoz ez a zseniális kütyü

2021. április 21.
Egy kis nyomtatóhoz lehet hasonlítani azt a formatervezett szerkezetet, amibe egyszerűen csak be kell helyezni a kézfejet, hogy átvegye tőlünk a körömlakkozás precíz ecsetvonásait.

A Nimble névre keresztelt gépre garantáltan hatalmas lesz a kereslet – ha egyszer összejön elég pénz a gyártására, a gép ötletgazdái ugyanis a Kickstarteren indítottak gyűjtést az induláshoz.

Nimble körömlakkozó kütyü

A szerkezet – a videó alapján – meglehetősen meggyőző: nagy felbontású kamerák tapogatják le a köröm formáját, hosszát és méretét, hogy aztán kiszámolhassa, egészen pontosan mennyi körömlakkra van szükség a festéshez. A gépbe kis ampullák segítségével lehet behelyezni a festékeket, a mini robotkarok pedig négy rétegben viszik fel a lakkokat: egy réteg alapozólakkot, két réteg színt és egy réteg fedőlakkot applikál a körmökre, majd egy beépített ventilátor segítségével meg is szárítja azokat. A leírás alapján egy-egy kéz tíz perc alatt elkészül – és miközben a gép dolgozik, a másik kéz „azt csinál, amit akar”, olvashatunk, telefonozhatunk, de még sorozatot is nézhetünk. A koncepció fontos része, hogy a géphez tartozó körömlakkok cruelty-free termékek, károsanyagot nem tartalmaznak, és könnyen eltávolíthatók.

Nézd meg videón, hogyan működik a kütyü!

Forrás: Kickstarter

Olvasd el ezt is!