Itt a legújabb TikTok-őrület: a mélyhűtött sminkszivacs

2021. november 24.
Újabb TikTok-trend látott napvilágot: a sminkrajongók nagy része most a mélyhűtött sminkszivaccsal kísérletezik.

alapozószivacs

Nincs még egy olyan szépségkütyü, aminek annyi kísérletet kellett kiállnia, mint az alapozószivacsnak: gyömöszölték már óvszerbe, fertőtlenítették mikrohullámú sütőben, kentek rá síkosítót primer gyanánt, és próbálták előállítani házilag melltartószivacsból. Aki azt hitte, ennél több már nem történhet sminkszivaccsal, az nagyot téved, megérkezett a legújabb TikTok-őrület, ami egyenesen a fagyasztóba száműzi a kelléket.

A recept egyszerű, a – mosógépben is mosható – szivacsot vízbe kell áztatni, majd betenni a fridzsiderbe, hogy aztán a sminket fagyasztott szivaccsal hordhassuk fel. Hogy mire jó mindez? Ez a trükk állítólag simább és finomabb felhordást tesz lehetővé, amivel alapanyagot is spórolhatunk. A technikát @gwmakeup TikTok-felhasználónak köszönheti az internetes világ, videója, amiben bemutatja találmányát, több mint 2,3 millióan lájkot kapott már.

Bőrgyógyászok szerint a műlyhűtött szivacs kimondottan jó hatással lehet a szemkörnyék területére, a duzzadt szemekre, hiszen összehúzza az ereket és enyhíti a szem alatti táskákat, de az arc többi részén irritációt és elszíneződést is okozhat.

@gwmakeup

For a smooth & flawless finish try this!✨ #viral #makeuphack #beautyblender #foundationhack

♬ som original – 𝒈𝒓𝒖𝒏𝒈𝒆.🖤

Forrás: Allure Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!