A síkosító mint primer? A fiatalok új kedvence

2021. október 13.
Nem kell sokáig kattintgatni, hogy a közösségi médiában meglepő, vagy néha egészen őrült szépségtrendekre bukkanjunk. A síkosító mint bőrápolásimánia most úgy tűnik, egészen új mélységet képvisel a TikTokon.

sikosito-primerVéget nem érő hullámban érkeznek a meglepő, sőt, néha egészen elvetemült bőrápolási tippek a social media trend katlanjából, amelyek sajnos sokszor nemzetközi mániává duzzadnak. Máris itt egy újabb extrém bőrápolási trend, amelytől minimum a fejünket vakarjuk. A tiktokerek a fényvédős kontúrozás, a természetes pír és a csináld magad otthoni mikrotűzés nyomvonalán ugyanis újabb bizarr trükkel jelentkeznek.

@sydneyslayyyz

Reply to @jennakonesky how are we looking? #weartest#primer#primerweartest#foundationweartest#lubeasprimer#durex

♬ original sound – Sydneyslayyyz

Legújabb nagyszerű ötletük, hogy a hagyományosan egész más területen alkalmazott síkosítókat ezentúl az arcon vetik be, mégpedig vizuális örömök érdekében. Itt ugyanis az a cél, hogy a síkos textúrával a sminkalapnak használt primereket helyettesítsék, megágyazva egy meseszép és atombiztos sminknek.

@zakheath

Reply to @peepeepoopoo42002 Who came up with this 😏 #makeup #beauty #fy

♬ august – ツ

Márpedig mivel tudnánk az egyenletesebb, szebb sminkfelvitelt biztosítani, mint egy alapos arcsíkosítózással? Egészen nagy influenszernevek, köztük Lukas Kohutek vagy Zak Heath jött ki olyan tartalommal, amelyben a primert kihagyva, síkosítót vet be inkább a sminkelésben. Sean Anthony egy fokkal óvatosabb, ő már alapozóval keverni a síkos géleket, állítva, hogy ebben a pikáns formában jobban teljesít, mint az átlagos alapozója.

@seananthonyv

LUBE AS PRIMER?! #seananthony #makeupfyp #beautytips #makeup #viralmakeup #makeuphacks #beauty #mua #lifehack #lubeprimer

♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod

A social médiában beauty téren vezéregyéniségeknek számító influenszerek rajongását azért nem mindenki érti. Pláne nem a szakértők, akik többek között arra figyelmeztettek, hogy a számos síkosítóformulában alkalmazott ricinusolaj parádésan el tudja tömíteni a pórusainkat, de hozzáadott illatanyagok is okozhatnak allergiás bőrreakciókat. Kérdés, hogy a nagy befektetésekkel és energiákkal piacra dobott kultikus primerkedvenceknek lehet-e félnivalójuk az eddig az érzéki örömök ligájában küzdő síkosítóktól.

Forrás: Nylon, Fotó: Getty Images

Láttad már?