Az idei tél nagy slágere: a piros

2022. január 06.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője az első idei posztjában a piros szín divatjáról mesél, és arról, mi mindent hozhatunk ki belőle smink téren.

Annyira hívogatóan nőies. A vörös szín a szépítkezés egyik megunhatatlan alapszíne. Ugyan sokan ódzkodnak tőle, mert nagyon feltűnő. Mégis minden sminket vagy körömlakkot viselő ismerősöm, ha máskor nem is, alkalomra azért kipróbálja.
Hogy miért is nem lesz mégis sokunknál rutinszerű a használata? Az a tapasztalatom, hogy legtöbbször az első „találkozással” van a baj, hiszen ezt a színt a szakmánkban „választószínnek” is nevezzük, így nagyon nem mindegy, hogy melyik árnyalatát viseljük. A vörös egyértelműen egy élénk szín, ugyanakkor rengeteg tónus áll a rendelkezésünkre, hogy megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbbet.

slager-smink-piros

fotó: Jámbor Zsófia, modell: Trizner Laura, ruha: HOF- Home of Fashion – Pakamé, smink: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra

A legfontosabb, hogy megállapítsuk a bőrünk tónusát, és hogy egy hűvösebb érzetű kékes vörössel harmonizál jobban (pl. magentavörös), vagy éppen egy melegebb, azaz sárgásabb tónusú fűszerpaprika pirossal.

Ezután meg kell nézzük, hogy a hajunk és a szemszínünk egy kicsit visszafogottabb, tompább, törtebb árnyalattal kellemesebb-e, (ilyen például egy téglavörös vagy egy érett málna árnyalat), vagy éppen egy nagyon rikító vérvörös vagy meggyszín az, ami ragyogóvá varázsolja a külsőnk összhatását. Ezt a tesztelést csak egyszer kell megcsinálni egy szakemberrel, aztán kinyílik egy új világ, ahol már bátran nyúlhatunk ehhez a színhez.

Idén a piros nemcsak az ajakrúzsok sorában sláger, hanem az arc egész területén. Választhatsz cicásan nyújtott vagy füstös satírt, tusvonalat, patkó formájú pirosítót, illetve különböző kövekkel, glitterekkel felspanolt dizájnt. Mindegyik ultramodern megújulást ígér. Ha valaha, akkor most van itt az ideje, hogy kipróbáljuk!

slager-smink-pirosfotó: Jámbor Zsófia, modell: Trizner Laura, ruha: HOF- Home of Fashion – Pakamé, smink: Páll Adrienn, haj: Lencsés Dóra

slager-smink-pirosfotó: Jámbor Zsófia, modell: Luca – Sparkling Models, smink: Drotár Vivien, haj: Lencsés Dóra

slager-smink-piros fotó: Jámbor Zsófia, modell: Nagypál Kriszti, smink/styling: Szabó-Takács Ágnes, haj: Lencsés Dóra

slager-smink-pirosfotó: Jámbor Zsófia, modell: Kamilla – Face Model Management, smink/styling: Mónus Barbara, haj: Lencsés Dóra

slager-smink-pirosfotó: Jámbor Zsófia, modell: Barbara – Face Model Management, smink/styling: Jüllich Kata, haj: Lencsés Dóra

Olvass tovább!