4 must-have sminkecset, amire neked is szükséged van

2021. szeptember 09.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten egy makeup téren kifejezetten fontos témát jár körül. 4, a sminkrajongóknak nélkülözhetetlen ecsetet mutat be.

Sosem felejtem el azokat a magamon elkészített sminkjeimet, amiket még a szemhéjfesték-palettámban található pár centis, szivacsfejű applikátorral vittem fel. Nehéz volt kézben tartani ezeket az apróságokat, satírozni is művészet volt velük, a tisztításukról ne is beszéljünk…, egy pár szappanos dörzsölés után mindegyik tönkrement. Amikor – több mint 25 éve – elkezdtem tanulni a szakmát, akkor tudatosodott csak bennem, hogy mennyit számít a professzionális eszközök használata, és hogy „ég és föld” a különbség, ha ecsettel visszük fel a festéket a szemünkre.

smink-ecset-makeupFotó: Jámbor Zsófia

Tudom, elsőre félelmetesnek tűnhet egy ecsettel bármit is csinálni az arcodon, de ha ráérzel a fogásra és a megfelelő ecsetmozgatásra, utána egy új univerzum nyílik meg előtted, ha a sminked kifinomultságáról beszélünk. Egy személyre szabott sminktanácsadás nagy segítség lehet ebben. A parák pikkpakk elmúlnak, ha egy profi megmutatja, hogyan csináld.

smink-ecset-makeup

Fotó: Jámbor Zsófia, modell: Edina – Face Model Management Hungary, Smink: Barkó Mária, haj: Lencsés Dóra

Íme azok az ecsetek, amelyek a „must have” kategóriát testesítik meg a neszesszerünkben:

1. Lapos, pakolóecset:
Ez egy kb. egycentis, kerek ívre vágott ecset, amivel a szemhéjra könnyen felvihetünk bármilyen textúrájú szemhéjfestéket. Formája csodásan követi a szem ívét, a hossza és a tömörsége miatt gyorsan lehet vele dolgozni.

2. Mélyítőívecset:
Olyan ez az ecset, mint egy vízfestékhez használható művészecset. Hosszabb feje pontban vékonyul el, így könnyedén beleilleszthető a szemünk mélyítőívébe, ahol merőlegesen tartva és félkörívesen mozgatva gyönyörű satírt lehet létrehozni.

3. Haránt nyesett, szemkihúzóecset:
Ezzel az eszközzel a szem pillatövének kiemelése egy élménnyé válik. Remekül vihető fel vele por-, illetve gélállagú festék is. Apropó, ez az ecset remekül működik a szemöldök kifestéséhez is.

4. Kisfejű kúpecset:
Egy kúpra emlékeztető ecset ez, aminek a feje kb. fél centi nagyságú. Remekül lehet koncentráltan felvinni vele a festéket kicsi felületekre (pl. szem sarka), illetve ez a legalkalmasabb eszköz a szem füstös kiemeléséhez is.

Szóval csajok, ecsetre fel!

Olvass tovább!