A 3 legfontosabb arcápolási tanács egy profi sminkestől

2021. november 25.
Szépségbloggerünk, Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezúttal a bőrápolás területéről hoz 3 célirányos tanácsot, amit sminkesként kihagyhatatlan lépéseknek tart.

Sminkesként nagyon rá vagyok kattanva a szép, ápolt bőrre. Tudom, nagyrészt genetikai örökség, hogy milyen típusú „kültakaróval” születünk, de a mai tudással, termékarzenállal és kezelési formákkal elképesztő eredményeket tudunk elérni még egy problémás bőrörökséggel is. Most nem azokról a korszerű kozmetológiai törekvésekről szeretnék beszélni, amiket nem mindenki engedhet meg magának, hanem arról, hogy az otthoni arcápolás kapcsán mire kéne a legjobban odafigyelni, hogy bőrünk jó kondícióban legyen.

borapolas-pall-adriennFotó: Kakaan Vivien-VivienNaomi Photography, Modell: Bianca – Icon Model Management, Smink: Páll Adrienn, Haj: Lencsés Dóra

1. Lemosás

Minden nap, lefekvés előtt alaposan tisztítsd meg az arcod. Jelenleg erre a legjótékonyabb termékforma a micellás technikával működő lemosók tábora. Ezek jóformán mind színtelenek, szagtalanok és minden bőrtípusra alkalmazhatóak. A szemekről fontos, hogy a korrektor és egyéb sminktermékek is maradéktalanul el legyenek távolítva. Sokszor találkozom ekcémás szemhéjjal, ami kialakulhat a helytelen sminklemosás miatt is. Ne felejts a végén folyó vízzel arcot öblíteni.

borapolas-pall-adrienn

2. Radírozás

Hetente legalább egyszer radírozd le a bőröd. Sokan nem tudjátok, de a bőr elvastagodása meggátolja, hogy a krémek hatóanyaga bekerüljön, és ott kifejtse hatását. Az elszarusodott bőr – mint egy páncél – blokkolja a pórusokat. Ez a bőrfelszín sok esetben hámlik, kellemetlen, érdes tapintású, gyulladt, ezért alapozásra alkalmatlan. Minden alapozó „kitérképesedik” a felületén, így a viselője jócskán öregebbnek néz ki a koránál. Sok esetben ezért ódzkodnak nőtársaim az alapozó használattól. Pedig egy – a bőrtípusnak megfelelő – alapozó 10 évet le is vehet a korunkból. De kell hozzá az ápolt, befogadó bőrfelszín.

borapolas-pall-adrienn

3. Hidratáljatok!

Tudom, ez már a közhely kategória, de kimondhatom, hogy ma hazánkban nem nagyon találkoztam olyan 18 év feletti nővel, aki ne lenne kicsit vagy nagyon vízhiányos. Nyilván ez borítékolt a környezeti káros hatások és az egyéb civilizációs ártalmak miatt, de azért sokat tehetünk ellene. Sokszor tapasztalom, hogy a zsírosabb, fénylő bőrű modelljeink a zsírtalanítást érzik a legnagyobb kihívásnak, ezért non-stop mattítanak és púdereznek. Ezzel aztán még több zsírtermelésre késztetve bőrüket. Nekik azt üzenem, hogy elég enyhébben zsírtalanítani, inkább hidratáljanak, csak a megfelelő termékekkel. Nekik fejlesztették azokat a gél, illetve tej formátumú hidratálókat, amik csak a vízpótlásra vannak kitalálva és hamar fel is szívódnak. Ne feledd a szemkörnyékedet is hidratálni. Jóval később kezdődik meg a ráncosodás, ha már 18 évesen nekikezdesz egy lightos krémmel az ápolásnak. Amúgy még remek nappali frissítők az úgynevezett arcpermetek, amik szintén segítik a vízháztartást rendben tartani és minden bőrtípuson működnek.

Itt a téli száraz fűtésszezon, érdemes magunkkal még jobban törődni.

borapolas-pall-adrienn

Fotó: NSM

Láttad már?