3 hajápoló család, amit szeretni fog a hajad idén tavasszal

2022. május 11.
Nem csak a természet, a hajápolási terület is virágzik. Szérumok, pakolások, és soktagú, komplett hajregeneráló “családok” mutatkoznak be izgalmas és hatásos összetevőkkel. Mi utóbbiak közül hozunk nektek 3 új kedvencet.

Selymes illat, selymes hatás

A TheSilkyWay egészen zöldhajtásnak számít a hármasunkban, hiszen a márka viszonylag új a hajápolással foglalkozó brandek sorában. Hajregeneráló termékcsaládjukból én 4 terméket vetettem be (a samponból, kondicionálóból, a leave-in hajregenerálóból és a hajmaszkból álló Hajregeneráló Csomag Plusz mesternégyest, 15 990 Ft, de a honlap szerint azóta már egy hajolajjal is kiegészültek). Az intenzív, szalon minőségű helyreállító kezelés a sérült haj számára jelent igazából átfogó megoldást, és nem is akármilyet. A szőkített, száraz hajamra tökéletes választás, amit egyébként véletlenül épp egy alapos egészségügyi hajvágás után kezdtem el használni, precízen betartva minden lépést. Az állatkísérlet- és szulfátmentes formulában keratin mátrix, selyem protein, aloe vera, édesmandula-olaj és bambuszlevél-kivonat dolgozik a regenerálásért, nagyon szépen. Vicces módon tényleg finom “selymet idéző” visszafogott illat kíséri a négyes tagjait, és együtt a hullámos, kócos hatású haj extra rendetlen szálaival is atombiztosan megbirkóznak sima, fényes és puha tapintású végeredményt adva.

hajapolo-csaladok

Az argán-olajas világbajnok

A Moroccanoil márka óriásit fut az utóbbi években, nem véletlenül. Munkásságukat pár éve kezdtem el figyelni, amikor is egyre több külföldi szakmai cikkben láttam az argán-olajjal átitatott hajápolási termékeit felbukkanni. A környezettudatos, a fenntarthatóságot szem előtt tartó, állatkísérletek nélküli termékeivel hódító márka végre nálunk is bemutatkozott a partnerszalonokban, mi pedig a zavarbaejtően sokrétű palettájukról a közelgő nyár kapcsán az új Moroccanoil Blonde Perfecting Purple sampont (200ml, 8490 Ft) és társát, a gyengéd kondicionálót (200ml, 7325 Ft)vetettük próba alá. Az eredménnyel, és egyébként a formulában a lila pigmentekkel sem viccelnek (érdemesebb a zuhany alatt és nem pedig a kád fölé, sebtében behajolva hajat mosni vele). A duó gyönyörűen teljesít a már nem frissen szőkített hajon is, miközben érezhetően simábbá és puhává teszi a hajat, világosabb, ragyogóbb árnyalatú tincseket varázsol szépen eltüntetve a nemkívánatos, sárgás tónusokat.

hajapolo-csaladok

Vitaminbomba

A Garnier Fructis Vitamin Strenght szériája egészen új, és kifejezetten a töredezés miatt már hullásra hajlamos hajnak ad hathatós segítséget. Itt a sampont és balzsamot (949 Ft) az összetevők szuperduója gazdagítja: vérnarancs, C-vitamin-származék és biotin az, amivel új életet lehel a hajunkba a tövektől a végekig. A vitamkomplex-szel dolgozó sorozat része egy leave-in ápoló krém (1549 Ft) mellett még egy kifejezetten praktikus szilikonmentes szérum (1999 Ft) is, amelynek nagy előnye nedves vagy száraz hajon is bevethetjük. Utóbbit használhatjuk minden nap de kúraként is. Használatakor oszlassunk el 4-5 csepp szérumot a fejbőrön. A termékcsaládba tartozó ápolóval együtt tényleg jelentős mennyiségű haj megóvásáért tehetünk – akár egy hónap használat mellett.

hajapolo-csaladok

Olvass tovább!