A nők többsége plasztikáztatna

2022. június 14.
Ha plasztikai beavatkozásról va szó, a nők zöme mellplasztikát, illetve szemhéjplasztikát kér, de sokan élnek a hasplasztika lehetőségével is. A Plasztika Esztétika webportál piackutatása izgalmas erdeményeket mutat.

Lezárult a Plasztika Esztétika webportál piackutatása, amely a plasztikai és esztétikai piacot vizsgálta. Plasztikai beavatkozásnak nevezünk minden olyan eljárást, amely sebészeti, műtéti úton történik. A népszerű beavatkozások közé tartozik például a mellplasztika, a szemhéjplasztika, a hasplasztika, az orrplasztika, a fülplasztika, de ide soroljuk a rekonstrukciós műtéteket is. Ezzel szemben az esztétikai beavatkozásokhoz azokat a kezeléseket soroljuk, amelyek nem műtéti úton történnek. Ez már egy sokkal tágabb kategória, ide tartozik többek között az ajakfeltöltés, az arcfiatalítás összes formája, a gépi testkezelések és a lézeres szőrtelenítés is.

plasztikai beavatkozás

A válaszadók 17,06%-nak volt már plasztikai és esztétikai beavatkozása is. A kutatásban részt vevők 16,77%-a csak plasztikai és 16,72%-a csak esztétikai beavatkozáson vett részt. A válaszadók nagy többsége, 44,31% még nem vett részt sem műtéti, sem nem műtéti kezelésen, azonban a közeljövőben tervezi azt. A résztvevők 5,14%-a adta azt a választ, hogy még nem vett részt egyik beavatkozási formán sem, és egyelőre nem is tervezik.

Ennek alapján két nagy csoportra oszthatjuk a nőket: azok, akik már részt vettek, és azok, akik részt szeretnének venni valamilyen plasztikai vagy esztétikai beavatkozáson.

A legtöbben (58,33%) eddig még csak egy plasztikai beavatkozáson vettek részt, de a két beavatkozást igénybe vevő száma is magas: 27,19%.

Mellnagyobbításon jártak a legtöbben (27,65%), majd a második legtöbbet igénybe vett szolgáltatás a szemhéjplasztika volt (12,01%). Ezeket követi a sorban a hasplasztika (8,66%), a mellfelvarrás implantátummal (7,77%) és az orrplasztika (7,24%).

A résztvevőket megkérdezték arról is, mennyire voltak elégedettek plasztikai beavatkozásuk eredményével. Az alábbi eredmények születtek:

● csalódott vagyok, rosszabb lett, mint előtte: 5,32%

● többet vártam volna, de a helyzet nem lett rosszabb: 15,96%

● hasonló lett, mint amit elképzeltem: 25,27%

● elégedett vagyok, pont azt kaptam, amit elképzeltem: 32,8%

● nagyon elégedett vagyok, jobb lett, mint amit elképzeltem: 20,66%

Forrás: plasztikaesztetika.hu Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!