Salma Hayeknek egészségügyi problémákat okozott a melle

2021. június 28.
Salma Hayek korábban sem csinált titkot a menopauzából. Ezúttal arról vallott, hogyan nőtt a melle a klimax alatt még nagyobbra, és milyen komoly hátproblémákat és fájdalmakat okozott ez a színésznőnek.

Az elmúlt években többször is felröppentek pletykák Salma Hayek lehetséges mellműtétjéről, ám a színésznő minden kétséget eloszlatott ezzel kapcsolatban. Az 54 éves színésznő elmondta, hogy melle teljesen természetes módon növekszik az elmúlt években: hízott is, a várandósság is megviselte és a menopauza után is nagyobb lett a melle. A megváltozott idomok azonban egészségügyi problémákat és hátfájást okoztak Salma Hayeknek. 

salma-hayek-mell-fajdalom

„Sok nőnek kisebb lesz a melle a kor előre haladtával, ám vannak, akik melltájékra híznak. Emellett vannak, akiknek a várandósság és a szoptatás alatt is nő a melle, és nem megy vissza a korábbi méretére. Aztán a menopauza alatt még tovább növekedhet – mondta Salma Hayek. – Egyszer csak az a nő lettem, akivel mindhárom eset megtörténik: amikor híztam, amikor terhes lettem, és amikor elértem a menopauzát, nőtt a mellem” – magyarázta. Salma Hayeknek egy lánya van, Valentina Pinault, akinek a színésznő férje, François-Henri Pinault üzletember az édesapja. 

Salma Hayek azt is elmondta, hogy a negyvenes évei közepén kezdődtek a klimaxszal összefüggő tünetei. Hőhullámokat, hangulati ingadozásokat, hízást, ingerlékenységet, hüvelyszárazságot és a haj és a köröm elvékonyodását tapasztalta. A színésznő azt is hozzátette, megérti, hogy az emberek miért spekuláltak lehetséges plasztikai műtétekről. „Sokan azt találgatták, vajon mellplasztikám volt-e. Nem hibáztatom őket. Tényleg kisebb volt a mellem. Ahogy az egész testem. De sok-sok számmal nagyobb lettem” – mondta Hayek, akit nem zavartak volna a testi változások, ha nem járt volna komoly hátfájással.

„A hátam nagyon megszenvedi ezt a növekedést, amiről senki nem beszélt nekem korábban, nagyon keveset hallani erről” – mutatott rá a színésznő, aki szerint nagyon fontos lenne, hogy ne stigmaként tekintsünk a menopauzára, és ne úgy érezzék magukat a nők mint lejárt árucikk, amikor elérnek egy bizonyos kort. „Bármelyik életkorban lenyomhatsz bárkit. Bármilyen korban lehetnek álmaid. Lehetsz romantikus. Jogunk van szeretni, akit csak akarunk. Nem csak azért vagyunk a Földön, hogy gyermekünk szülessen. Nem csak azért vagyunk a Földön, hogy a férfiaknak örömet szerezzünk. Nem csak azért vagyunk, hogy szolgáljunk mindent és mindenkit magunk körül.”

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!