Ilyen a tökéletes anti-aging smink

2022. június 30.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője most 10 lépésben mutatja meg, hogyan sminkeljünk, ha a fiatalosabb kinézet a célunk.  

Sok témában szeretek tippeket adni, de a mostani igazán testhez álló a korom miatt. 40 fölött elképesztően nagy tud lenni a pánik a korosodás jeleinek megjelenésével. Ennek több oka is lehet, de ennek kifejtése egy hosszú lélegzetű tényfeltárás lenne, és jellemzően nem a külsőségek mentén futna. De most csak szépségtanácsadóként, beautypraktikák bevetésével szeretnék nektek segíteni.

anti-aging-smink

  1. Sosem késő végre tudatosan és testre szabottan kialakítani az arcápolásunkat. A bőr karbantartása nagyon is meghálálja magát. Ebbe az arctisztítástól egészen az extraszérumokig beleértek mindent. Viszont,ahelyett, hogy a nagy netes zajban próbáljuk megfejteni, hogy nekünk mi a jó, sokkal inkább megéri elmenni egy tapasztalt, jó ajánlásokkal rendelkező kozmetikusmesterhez, aki felméri a szükségleteinket és megteszi a termékajánlásokat. 
  2. Hidratálj! Smink alá válassz könnyen felszívódó hialuronos arctejet, és igyál mellé napi minimum 2-3 liter vizet.
  3. Tegyél fel szilikonos primert. Ezzel a terméktípussal nagyon szépen fel lehet tölteni a ráncokat és a tágra nyílt pórusokat.

A szemkörnyékére is mehet a hilauron vagy az optikai simítós szemránckrém, amely speciális pigmentekkel lágyítja a sötét karikákat. A táskás szemeket koffeint tartalmazó készítményekkel lehet lohasztani.

anti-aging-smink

  1. Használj lágy fedésű és SPF-fel ellátott alapozót, mely nélkülözi a púdert, így nem mattul le a bőrön és nem töredezik be a mimikai ráncokban sem.
  2. Felejtsd el a kemény vonalú, sötét színű szemöldökfestést, inkább világosabb, hajszínedhez közeli színt válassz. A lágy hatás érdekében matt porral és ecsettel dolgozz.
  3. Kerüld a szürke és a fekete színt a szemeden. Válassz inkább élénkebb árnyalatokat a szem kihúzására, mint például a padlizsán-, tejcsokiszín, őzbarna vagy a fenyőzöld. Ezek a színek gyönyörűen párosíthatók barackszínnel, csau árnyalattal, mályvával, halvány lilával. A szemeket deríteni kell, nem túlterhelni.
  4. Nem muszáj ebben a korban alul is kihúzni a szempillasort. Ha táskás, karikás a szemed, csak a felső pillasorra és a szemhéjra dolgozz. Ne hagyd ki viszont a dúsítós, hosszítós szempillaspirált, és ha kell, használj szempilla-pöndörítőt is. A jó szempillafestés óriásit tud dobni szem optikai liftingjében. Viszont óvakodj azoktól az épített pilláktól, melyek jóval hosszabbak és sűrűbbek a sajátodnál. A túlzások mindig a szem valódi ragyogását rejtik el.
  5. Kerüld a fényes textúrákat a szemhéjadra. Ha csillogó színt választasz, akkor az felerősíti a ráncaidat. Helyette mattra száradó dörzs- és vízálló szemhéjzselét keress a piacon.
  6. Ne felejts el pirosítani, méghozzá krémes állagú termékkel, így a bőröd még hidratáltabbnak fog tűnni. Az üde színek fiatalítanak, nem is kicsit. A legjobb árnyalatok a korall, barack, mályva és málna. 
  7. Használj víz- és dörzsálló folyékony rúzst. Hemzsegnek a boltokban azok a konstrukciók, melyek extrán tartósak, nem szivárognak bele a szájkörüli ráncokba és nagyobbra is lehet velük festeni a szájat. (Az ajak korral veszít a dússágából).  A megfelelő rúzsárnyalatokat színtanácsadás során szuperül ki lehet választani, így egy ilyen szolgáltatás is nagyon megéri az árát.

anti-aging-smink

A 40 az új 30, az 50 az új 40, és így tovább. De az idő kereke mindenkinél forog. Ahelyett, hogy ezt megpróbálnánk letagadni, találjuk meg, hogyan lehetünk vonzóak a saját korunkban, és öregedjünk méltósággal. Higgyétek el, hogy érett nőként is tetszünk annak, akinek kell, és még másoknak is. Ehhez az első lépcső az, hogy fogadjuk el és élvezzük a korunkat, szépen kicsinosítva. 

Fotó: Bozó Tamás, Romet Róbert, NSM

Olvass tovább!