A nyár legbénább trendje! Nem hagyja magát a ronda angol smink

2022. július 08.
Elsőre nehéz eldönteni, hogy egy rossz vicc, vagy valós szépségtrend-e a közösségi médiában nagy hullámokat verő brit vagy angol smink néven futó makeuptrend. Nekünk úgy tűnik, inkább az előbbi. 

Smink terén mindig azt mondjuk, lassan már semmin nem lepődünk meg, de legalábbis az orosz gengszterfeleség sminktrendnél jobban kevés dolgon… A szakmai sminktrendek is tudnak néha meredek megoldásokat kiteríteni a placcra, de ha igazán hajmeresztő mutatványokat szeretnénk látni ezen a téren, elég felmennünk a TikTokra vagy az Instagramra.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Four Nine (@fournine) által megosztott bejegyzés

Az utóbbi hetekben egyre erősebb a British look vagy I’m Bri-ish Girl-jelenség, vagyis egyre több felhasználó sminkeli magát a jellegzetes, hol brit, hol angol néven emlegetett „ronda makeup” jegyében. Ez az extrém skálán is az élen jegyzett sminkdivat szerencsére szinte kizárólag a szigetország bizonyos részeit, és azon belül is csak egyes rétegeit érte el, de ezekben a körökben kifejezetten tartósnak bizonyul. A hűséges követők által hosszú évek óta megunhatatlan image-re most az internet sminkérzékeny rétege is rászaladt, a legszuperebb, passzoló zenei aláfestéssel (Millie B – M to the B), és néha egészen remek (tutorial) videókkal. 

Ezrével, tízezrével készül a ronda angol smink: csavarodnak a bősz, midi, kócos, félrefogott kontyok, kacéran libbenek a lajtoskocsikerék méretű fülbevalók, de az igazi vizuális élmény az arc felületén összpontosul. Haragos, busa szemöldök, sárgába vagy narancssárgába hajló vaskos alapozás, kíméletlen kontúr, pirosítás gazdagon és tetoválásnak is beillő ajakkontúrozás. Utóbbinak még két péklapátnyi műszempillasor ad két jól megtermett pofont. Haladóknak két Turbó – vagy ennek hiányában egy fél doboz Orbit – rágó is kötelező kiegészítő hozzá.

És, hogy hogyan is készül ez a mutatvány? Mutatjuk! Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nicola 💖 (@just_nicola_006) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Michie Co (@msmichieco_) által megosztott bejegyzés

@pralinakarina …😂😂 nimmt es bitte nicht zu ernst🙈 Insta: pralinakarina #britishmakeup #britishgirl #viral ♬ soph aspin send by millie b – lottie

@und3adglam It’s great makeup innit ✨ #fyp #manchestergirl #britishmakeup #makeup #manchestermakeup ♬ original sound – rowan

Olvass tovább!