Bombabiztos esküvői szépségtippek

2022. július 22.
A nyár minden évben az önfeledt szórakozásról, életre szóló nyaralásokról szól, de az esküvőszezon is ebben az időszakban tetőzik. Lássuk, mit tehetünk azért, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból.

Az esküvői csúcsszezonban központi kérdés, hogy hogyan tudunk smink terén is igazán maradandót és lélegzetelállítót alkotni. Károlyfi Edit, az Avon szépségszakértője szerint a jó smink alapja a helyes arcápolás, ezért elárulta, hogy ő milyen arcápolási rituáléval készül ezekre a különleges alkalmakra, hogy valóban a maximumot hozhassa ki bőréből.

eskuvos-smink-tippek

„A nyári hétvégéim általában az esküvők körül forognak. Akár sminkesként, akár vendégként veszek részt ezeken az alkalmakon, nagyon fontos számomra, hogy tökéletes sminkeket alkossak magamnak vagy a menyasszonyoknak – ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelően előkészített bőr. A tiszta és hidratált bőrön mindig szebben mutatnak a sminktermékek, illetve tartósságukat tekintve is befolyásoló lehet bőrünk állapota” – hangsúlyozza a szakértő.

Ahhoz, hogy felkészítsük arcbőrünket egy egész estés szórakozásra, első lépésként elhagyhatatlan arcunk alapos és kíméletes tisztítása. A szakértő ehhez egy jól habzó arctisztítót ajánl, amely lehetőség szerint természetes összetevőkkel, B-vitaminnal vagy shea vajjal segít megszabadítani bőrünket a felesleges faggyútól, gyengéden távolítja el a szennyeződéseket. A hatékonyan és rendkívül alaposan tisztítás mellett ugyanis fontos szempont, hogy a bőrünk se száradjon ki. Tisztítás után ne felejtsük a tonizálást, hogy visszaállítsuk bőrünk megfelelő pH-értékét, összehúzzuk pórusainkat és elősegítsük a további bőrápolók felszívódását.

eskuvos-smink-tippek

A tisztítás és tonizálás után használjunk egy könnyed, de mégis tápláló szérumot vagy ampullát, amely azonnal mélyen hidratálja és feltölti bőrünket. Ha tehetjük, érdemes a nagy nap előtt elvégeznünk egy 7 napos ampullakúrát, amellyel látványos változást érhetünk el, hiszen egy hasonló „gyors tuning” akár 7 év kollagénvesztését is segíthet helyreállítani, bőrünk feszesebb és ragyogóbb lehet, ráncaink látványosan halványodhatnak. Ha jól választunk terméket, akkor már a harmadik ampulla után teltebb, regeneráltabb és üdébb külsejű, a hetedik ampulla után pedig intenzíven telt és kisimult arc tekinthet vissza ránk a tükörből.

Az extratáplálás után jöhet az elmaradhatatlan hidratálókrémünk, amellyel a bőrünkbe zárhatjuk szérumunk értékes hatóanyagait és egy kis plusz töltést adhatunk arcunknak. Sminkelés előtt fontos, hogy szemkörnyékünkre extrafigyelmet fordítsunk, hiszen itt a legvékonyabb a bőrünk, ezért ezt a területet nehezítik el legjobban a sminktermékek. Egy jó feszesítő szemkörnyékápoló, egy szemhéjfeszesítő gél vagy egy, a szem alatti területek hidratáltságáért felelő ránctalanító gél is sokat segíthet.

Ezután már csak két lépés maradt hátra. A nyári programoknál elengedhetetlen, hogy gondoskodjunk bőrünk fényvédelméről is, használjunk könnyed fényvédőt, amely gyorsan beszívódik bőrünkbe anélkül, hogy ragacsos érzetet hagyna maga után. A smink előtti utolsó lépésként pedig a szakértő javasolja egy előkészítő spray vagy primer használatát, amely ideálisan lemattítja bőrünket és segít abban, hogy sminktermékeink megfelelően tapadjanak és egész nap a helyükön maradjanak.

Fotó: Unsplash

Olvass tovább!