Ezek az esküvői csokrok lesznek a legmenőbbek 2022-ben

2022. február 14.
Bimbózó románc, virágzó szerelem... egy párkapcsolat fázisait gyönyörűen le lehet írni a virágok nyelvén. És fontos szerep jut nekik a házasságkötésünkkor is. Torkos Rita virágkötővel csokorba gyűjtöttük 2022 legszerethetőbb trendjeit.

Nem kell messzire menni

Vajon csak egzotikus virágokból lehet extra csokrot kötni? Torkos Rita válasza egy határozott nem. „Amikor a konzultáción a menyasszony elmondja az elképzeléseit, vázolom a lehetőségeket, kitérve a hazai termelőknél is elérhető fajtákra. Ott van például a bazsarózsa: a habos szirmú, illatos virág igazán közkedvelt, én is számtalan menyasszonyi csokorba kötöttem már, és több magyar kertészet is kiemelten foglalkozik vele. De manapság rengeteg hazai kertészetben, üvegházban nevelnek gyönyörű és ritka rózsafajtákat, dáliákat és egyéb különlegességeket.” Ha fontos számunkra a hazai vállalkozások támogatása és a környezettudatosság, ez a mi trendünk.

eskuvoi-csokor-trend-torkos-rita

Száraz és friss

Több éve már annak, hogy a Dél-Amerikában, Ausztráliában és Marokkóban népszerű pampafüves esküvői dekorációk teret hódítottak hazánkban is. A trend nem megy sehová, de a virágkötő, aki egyébként esküvői sminkkel és táncoktatással is foglalkozik, arra bátorít, hogy csavarjunk rajta egyet: „A pampafélék és a hasonlóan nude színű vágott virágok izgalmasan mutatnak csokorba szedve. Egyik kedvenc válogatásom egy pasztellszínű menyasszonyi csokor, amelyben a főszereplő flamingóvirágot puha pampafű és fodros szirmú rózsa öleli körbe.” A szárazvirágos menyasszonyi csokrok általában nyújtott és szerte ágazó kompozíciók, a legegyszerűbb esküvői ruhát is feldobják.

eskuvoi-csokor-trend-torkos-rita

Fotó: Panamy

Még több hasznos esküvői tippért keresd a Marie Claire legújabb számát!