3 sminktrend, amit viselni fogsz ősszel

2022. szeptember 05.
Itt az ősz, és vele együtt itt vannak az őszi–téli sminktrendek is. Az idei favoritok között jó pár ismerős is akad, természetesen újragondolt, 2022-es verzióban!

Van is és nincs is – alapsmink

A természetes hatású smink divatja nagyon erősen tartja magát évek óta, a koronavírus ideje alatt szinte bebetonozva magát a hétköznapokba. Az alapozás persze itt is jelen van, mégpedig idén a matt hatású, teljes fedést félretéve, áttetsző, könnyed formulákkal. Itt szexi és menő, ha a bőrünk természetessége kikacsint a finom textúrák alól, hiszen idén ősszel az alapozás lényege a valóban könnyed, egységes hatású bőrkép, amely mégsem veszíti el jellegzetességeit. Vagyis idén ne legyenek cikik a pórusaink, a szeplőink sem. Sőt. Itt a természetes és a valódi bőrfelületek megmutatkozásának ideje, friss, áttetsző fedésű formulákkal.

osz-tel-smink

Égetett piros pír

A nyár egyik legerősebb sminkdivatja a napcsókolta, vagyis napégette hatású pirosítás volt, amely olyan hatást keltett, mintha sokáig maradtunk volna a napon. Ez a trend kiterjeszti szárnyait az őszi–téli időszakra is, csak éppen „égetett pirosítás” jelszóval ősziesítve. Itt tehát nemcsak az a cél, hogy úgy fessünk, mintha napvédelem nélkül mentünk volna ki a strandra, hanem az enyhe napégést az őszi levelek, a rozsdapiros égetett hatásával jelenítsük meg az arcunkon. Legyen az gazdagon pigmentált porpirosító vagy krémes termék, a lényeg, hogy az idei trendek jegyében az arc „almáira” vigyük azt fel és dolgozzuk el. Ha fokozni akarjuk a hatást, az orrnyeregnél, de akár egy picit a szemünk alatti részen is eldolgozhatunk belőle finoman. Az eredmény egy sokkal melegebb összhatás lesz.

Pasztell szem és piros ajak

Az egyik legizgalmasabb vizuális megoldást az őszi–téli szezonban a Blumarine sminkesei hozták. Nem egy kétperces smink, de remek választás, ha extrább külsőt szeretnék, bulizni készülünk, de akkor is, ha csak szeretünk kísérletezni. A trend egy pezsdítő sminktrióból áll: fényes hatású alapozás, matt lila szemhéjpúder és púderes, de élénk piros rúzs. A legszebb az egészben, hogy ez az izgalmas kombináció minden bőrtónushoz jó választás. Természetesen eltérhetünk a lilától, válasszunk bátran saját kedvenc árnyalatainkból, színeinkből, a lényeg, hogy pasztell hatású, matt verzió legyen. Ne fogjon vissza bennünket, hogy tavaszi szín a kedvencünk, annál üdébb hatást kelt majd az ősz vagy tél közepén!

osz-tel-smink

Forrás: Allure Fotó: Getty Images, Instagram

Olvass tovább!