3 sminktrend, amit viselni fogsz ősszel

2022. szeptember 05. |

Itt az ősz, és vele együtt itt vannak az őszi–téli sminktrendek is. Az idei favoritok között jó pár ismerős is akad, természetesen újragondolt, 2022-es verzióban!

Van is és nincs is – alapsmink

A természetes hatású smink divatja nagyon erősen tartja magát évek óta, a koronavírus ideje alatt szinte bebetonozva magát a hétköznapokba. Az alapozás persze itt is jelen van, mégpedig idén a matt hatású, teljes fedést félretéve, áttetsző, könnyed formulákkal. Itt szexi és menő, ha a bőrünk természetessége kikacsint a finom textúrák alól, hiszen idén ősszel az alapozás lényege a valóban könnyed, egységes hatású bőrkép, amely mégsem veszíti el jellegzetességeit. Vagyis idén ne legyenek cikik a pórusaink, a szeplőink sem. Sőt. Itt a természetes és a valódi bőrfelületek megmutatkozásának ideje, friss, áttetsző fedésű formulákkal.

osz-tel-smink

Égetett piros pír

A nyár egyik legerősebb sminkdivatja a napcsókolta, vagyis napégette hatású pirosítás volt, amely olyan hatást keltett, mintha sokáig maradtunk volna a napon. Ez a trend kiterjeszti szárnyait az őszi–téli időszakra is, csak éppen „égetett pirosítás” jelszóval ősziesítve. Itt tehát nemcsak az a cél, hogy úgy fessünk, mintha napvédelem nélkül mentünk volna ki a strandra, hanem az enyhe napégést az őszi levelek, a rozsdapiros égetett hatásával jelenítsük meg az arcunkon. Legyen az gazdagon pigmentált porpirosító vagy krémes termék, a lényeg, hogy az idei trendek jegyében az arc „almáira” vigyük azt fel és dolgozzuk el. Ha fokozni akarjuk a hatást, az orrnyeregnél, de akár egy picit a szemünk alatti részen is eldolgozhatunk belőle finoman. Az eredmény egy sokkal melegebb összhatás lesz.

Pasztell szem és piros ajak

Az egyik legizgalmasabb vizuális megoldást az őszi–téli szezonban a Blumarine sminkesei hozták. Nem egy kétperces smink, de remek választás, ha extrább külsőt szeretnék, bulizni készülünk, de akkor is, ha csak szeretünk kísérletezni. A trend egy pezsdítő sminktrióból áll: fényes hatású alapozás, matt lila szemhéjpúder és púderes, de élénk piros rúzs. A legszebb az egészben, hogy ez az izgalmas kombináció minden bőrtónushoz jó választás. Természetesen eltérhetünk a lilától, válasszunk bátran saját kedvenc árnyalatainkból, színeinkből, a lényeg, hogy pasztell hatású, matt verzió legyen. Ne fogjon vissza bennünket, hogy tavaszi szín a kedvencünk, annál üdébb hatást kelt majd az ősz vagy tél közepén!

osz-tel-smink

Forrás: Allure Fotó: Getty Images, Instagram

Olvass tovább!

Most már biztos, hogy 2022 az extrém sminkek éve

Most már biztos, hogy 2022 az extrém sminkek éve

A sok otthon töltött idő, a gyakori home office és az állandó maszkhordás megnehezítette a sminkszerelmesek elmúlt éveit. A 2022-es sminktrendek azonban már egy sokkal pozitívabb, szabadabb jövőképet vázolnak, ismét lesz alkalmunk ragyogni. Mutatjuk, mik lesznek a legmeghatározóbb irányzatok idén. 

Szólj hozzá te is!

Még több Szépség