Delfinbőr: ezért ez az egyik legfelkapottabb sminktrend

2022. augusztus 31.
Bár se szeri, se száma a különféle, az online térnek köszönhetően vészes sebességgel terjedő sminktrendeknek, a delfinbőr már évek óta tartja magát, és a legfelkapottabb technikák közé tartozik.

smink

A trend a sikerét a skinimalizmus és a természetesség térhódításának köszönheti, a koronavírus hatására az emberek újraértékelték az egészség fontosságát, a szépségápolásban és a sminkben is a jótékony, természetes termékek és trendek kerültek fókuszba. Ebből született meg a delfinbőr, ami highlighterek kombinációjával és mesteri felvitelével maxolja ki a hibátlan, foltmentes és ragyogó bőrhatást, és teszi időtlenné az ember természetes szépségét.

„A delfinbőr egy szépségápolási kifejezés, amelyet a csillogó, hidratált, vizes hatású smink leírására használnak” – magyarázza Mary Phillips sminkes, aki olyan hírességekkel dolgozott már együtt, mint Hailey Bieber, Jennifer Lopez, Bella Hadid vagy Kendall Jenner.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Mary Phillips (@maryphillips) által megosztott bejegyzés

Hogyan készül a delfinbőr?

Más sminkirányzatokkal ellentétben (legyen szó például az „üvegbőrről” vagy a „krémbőrről”), a delfinbőr egyszerre szól a gondos bőrápolásról és a smink stratégiai felviteléről, hogy az eredmény egy szuperfényes, harmatos és többdimenziós megjelenés legyen. Ami a bőrápolást illeti, a delfinbőr legfontosabb alappillére a hidratálás, a kémiai hámlasztás, a 365 napos fényvédelem, az elegendő alvás, a megfelelő étrend és a testmozgás, ezek ugyanis mind a véráramlás fokozásának és javításának, a bőr helyreállításának és újjáépítésének, valamint a gyulladás csökkentésének fontos eszközei.

Sminkelés előtt a bőrt hidratálni kell, amihez használhatunk maszkot, szérumot, arcpermetet, tonikot, illetve különféle hidratáló kezelést is. A delfinbőr egyik legtöbbet használt terméke az arcolaj, ami tökéletes alapot biztosít a sminkhez. Az olajat használhatjuk a dekoltázsra, a vállakra, a nyakra és a karokra is. Az olajat kevéske hidratálókrém kövesse!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TOBI HENNEY (@tobimakeup) által megosztott bejegyzés

Az alapozáshoz egyáltalán ne használjunk matt termékeket, helyette nyúljunk inkább vizes, selymes, könnyed textúrájú, közepesen fedő alapozó után, az esetleges bőrhibákat pedig korrektor segítségével rejtsük el! Következő lépésben az arccsontok kontúrját kell elkészíteni, amit a legegyszerűbben krémes kontúrstift segítségével tehetünk meg. Ezt kövesse a bársonyos púder vagy a folyékony pirosító, netán krémpirosító, bronzosító. Ezeket használhatjuk a szemhéjon és az ajkakon is. A smink utolsó mozzanata a highlighter, amit az arccsont tetejére, a haléntékra, illetve az orrnyeregre kell felhordani.

Forrás: CNN Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!