Csodát tesz a bőrrel ez a napi ötperces gyakorlat

2022. július 05.
A legkülönfélébb arcfiatalító technikák közül az arcjóga az egyik leghatásosabb. A Clean & Smart Beauty bloggerei most elárulják, miért érdemes rászánni napi pár percet.

Mindennapi szépségrutinunkat remekül kiegészíthetjük különböző masszázstechnikákkal, melyek serkentik a vérkeringést, feszesítik, ragyogóbbá varázsolják a bőrt, és még egy kis énidőt és öngondoskodást is biztosítanak nekünk. Ezek a holisztikus bőrterápiák, mint például az arctorna, az arcjóga vagy a gua sha masszázs mind-mind szuper lehetőségek arra, hogy fiatalítsunk a megjelenésünkön és még a stresszt is csökkentsük. Miben más az arcjóga, mint a többi technika? Erről Demeter Dóra jógaoktatót kérdeztük.

arcjóga

Arcjóga – nem csak a szép bőrért

Az arcjóga remek hatással van a bőrre: segít ugyanis a feszesítésben, a bőr rugalmasságának megőrzésében, rendszeres gyakorlás mellett kisimíthatja az apróbb ráncokat, üdébbé varázsolja a bőrképet, sőt még a kontúrok is feszesebbek lesznek tőle. De az arcjóga nem csupán az arcizom tornáztatására szolgál.

„Az arcjóga az izmok átmozgatása mellett a légzést is középpontba helyezi, amely így oxigénnel tölti fel a test minden pontját és az idegrendszerre is jótékony hatással bír”– magyarázza Demeter Dóra, a YogaLabor stúdiók alapítója. – Továbbá számtalan pozitív hatása van az egészségünkre nézve, köztük egyébként a tartásunkat is javíthatja, tehát egy home office-ban töltött időszak alatt is sokat segíthet. Kiváló anti-aging tulajdonsága és stresszcsökkentése mellett a helyes test- és nyaktartást is elősegíti” – mondja Dóra.

És nem csak a jógásoknak érdemes kipróbálni ezt a fiatalító, relaxáló szeánszot. Nem kell hozzá kézügyesség vagy hajlékonyság, az egyetlen fontos tényező a rendszeresség. A szakértő szerint már egészen fiatalon elkezdhetjük felturbózni vele a rutinunkat. „Az arcjóga az izmok rugalmasságát és feszességét is fejleszti, így hihetetlenül nagy szerepet tud játszani a megelőzésben – ezt pedig nem lehet elég korán elkezdeni” – mondja a jógaoktató. Dóra egyedül allergiás időszakokban vagy gyulladt bőrtünetek esetén ajánlja, hogy pihentessük a metódust.

Otthoni móka

Az arcjógában az a szuper, hogy mi mondjuk meg, mennyi időt szeretnénk foglalkozni vele. Ha éppen csak pár percünk van, az is elég, de akár egy teljes gyakorlatsort is végig tudunk vinni. Nem kell hozzá stúdióba menni, otthon is bátran gyakorolhatjuk. Ahogy minden ilyen metódusnál, a rendszeresség fontos, ezért érdemes minden reggel vagy este betervezni egy pár perc arcmozgást. „A reggeli, valamint a késő esti órákban végezzük a gyakorlatokat – javasolja Demeter Dóra. – Reggel még jobban felfrissíti a bőrt, este pedig már a fáradt, esetleg az egész napos monitor előtti terhelést is tudjuk vele enyhíteni. Figyeljünk rá, hogy tiszta legyen az arcbőrünk, alkalmanként pedig egy finom, természetes arcolajat is szívből ajánlok mellé.”

A teljes bejegyzést a Clean & Smart Beauty oldalán tudod elolvasni!

Fotó: Getty Images

Olvasd el ezt is!