Már több mint 6 millióan rajonganak a bizarr sírós sminkért

2022. november 02.
A 6 milliós #cryingmakeup tag alapján úgy tűnik, sírással próbálnak szépülni a fiatal lányok.

Sírás közben vagyunk a legszebbek – ebből a feltételezésből indul ki a crying makeup vagy sad girl makeup néven is ismert sminktrend, amit már lányok milliói imádnak a TikTokon. Ez a smink konkrétan úgy néz ki, mintha viselője egy kiadós síráson lenne túl: könnnytől csillogó, nedves szemek, kipirult orca, duzzadt ajkak, világfájdalommal terhelt tekintet.

szepseg-sminktrend-kisirt-szem-crying-makeup

A szokatlan trend már olyan népszerű, hogy a #cryingmakeup tag önmagában 5,9 millió megtekintésnél jár, de folyamatosan egyre többen kipróbálják a „kisírt sminket”. Egyes beauty szakértők az Eufória című sorozatot okolják a sminktrend népszerűségéért: ott szomorú lányokból és glitterből kirakott könnyekből is bőven láthattunk példát. De a hírességek is hozzájárultak a sírás aktusának menőbbé tételéhez – Bella Hadid, Nicola Peltz Beckham, Dua Lipa és Billie Eilish is posztolt már sírós szelfiket a közösségi médiába.

@zoekimkenealy

#greenscreen crying makeup look tutorial 😅 Can I go as a crying person for Halloween or is that not a thing #cryingmakeup #tearmakeup #cryingeyes #makeupforhalloween

♬ Show Me How (Album V) – Men I Trust

Sokan úgy vélik, a sminktrend segíthet destigmatizálni a mentális betegségeket és normalizálni a nehéz időszakokat az életben, de persze, ha őszinték akarunk lenni, a sírós smink hívei leginkább csak szeretnének dögösen kinézni.

Forrás: Popsugar Fotó: Getty Images

Olvass tovább!