Ezek lesznek a 2022-es őszi–téli sminktrendek

2022. szeptember 22.
Páll Adrienn, a New School of Makeup sminkakadémia vezetője ezen a héten egy friss, üde sminktrenddel jelentkezik, amely a natúr makeupok frontján mehet idén nagyot – egy kis éteri ragyogással megbolondítva.

Az idei szezonban is lelkesen ünnepeljük a bőr önmagában rejlő szépségét. A „Steamy skin” elnevezés az idei natúr sminktrend alapja, ahol nem az arcra felfestett színek kavalkádja, hanem a bőr éteri ragyogása kelti a feltűnést. Ezt a trendet azoknak ajánlom, akik szeretik a kifinomult, nüansznyi sminkbravúrokat felsorakoztató lookokat. Szerencsés esetben nincsenek krónikus bőrhibáink, és hidratált, rugalmas, ugyanakkor nem túlzottan zsírosodó az arcunk.

steamy-skin-natur-sminkFotó: Jámbor Zsófia

Primerek sora segít nekünk abban is, hogy bőrtípusunknak megfelelően folytassuk az előkészítést. Egy trendi natúr smink megvalósításához elengedhetetlen a személyre szabott arcápolási rutin, ennek eredményeként bőrünk homogén felszínnel fog rendelkezni. Zsírosodásra és az ebből adódó tág pórusokra használjunk faggyúkontroláló szérumot. Ha pedig krónikusan feszes a bőrünk, ami fénytelenséggel párosul, tegyünk fel gyöngyházfénnyel dúsított primert az arcunkra.

A következő lépés a megfelelő alapozó kiválasztása. A legtöbb brand bőrtípusnak megfelelően gyártja már az alapozókat és a korrektorokat is, remek színskálával ellátva őket. Ezután jöhet a highlight, amelyet helyileg az arc magas pontjain szárazolajjal, gyönygyházkrémmel vagy krémes highligterrel vigyünk fel idén. Érdemes ezekhez az anyagokhoz az ujjbegyünket használni. A szemünkre egy csöpp szempillaspirál elegendő, az orcánkra barack- vagy korallszínű rúzzsal dolgozzunk, mintha kipirultunk volna. Az ajkunk kifestéséhez ugyanez a rúzs a megfelelő, amit kontúr nélkül, lazán kenjünk fel.
És már készen is vagyunk.

Az inspirációs képeket megint végzőseink vizsgasminkjei közül válogattuk.

steamy-skin-natur-sminkSmink/styling: Knight Amy, Modell: Mittler Patrícia /Visage Models, Haj: Dézs Szuzi

 

steamy-skin-natur-sminkSmink/styling: Klemis Edina, Modell: Horváth Evelin, Haj: Kornel Hairbert, Fotó: Jámbor Zsófia

steamy-skin-natur-smink Smink/styling: Pásztor Viktória, Modell: Sánta Klementina, Haj: Dézs Szuzi, Fotó: Jámbor Zsófia

steamy-skin-natur-sminkSmink/styling: Pintye Veronika, Modell: Kiss Kamilla, Haj: Lencsés Dóra, Fotó: Hajas Orsolya

steamy-skin-natur-sminkSmink/styling: Yuwei Zhao Josie, Modell: Molnár Maya, Haj: Haj Kata, Fotó: Jámbor Zsófia

Olvass tovább!