Egy nevetséges kütyüvel szépül Kate Hudson

2023. február 27.
A színésznő egyszerre nevezte nevetségesnek és a létező legjobb dolognak azt a luxuseszközt, ami a reggeli szépségrutinjának egyik legfontosabb pillérévé vált.
Kate Hudson
  • Az orvosi lézer nemcsak a gyógyulásban segít, de az egyik létező leghatásosabb bőrregeneráló és bőrfiatalító eszköz.
  • Az első, otthoni használatra is engedélyezett kütyüt a legnagyobb hollywoodi sztárok használják.
  • Legutóbb Kate Hudson mutatta meg, hogyan használja reggelente a lézert. 

Bár nagyon bíztunk benne, hogy Kate Hudson egy megfizethető terméket ajánl a rajongók figyelmébe, sajnos ezúttal az ő pénztárcájához szabott kütyüről van szó, ami Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow és Hailey Bieber fürdőszobájában is ott lapul.

A leírásból kiderül, hogy a LYMA Laser a világ egyetlen klinikai minőségű kozmetikai lézere, amelyet az FDA (Food and Drug Administration) otthoni használatra is engedélyezett. Hatását tekintve százszor erősebb, mint a LED-es készülékek, az eszközt pedig úgy tervezték meg, hogy az minél több bőrbetegség esetén is bevethető legyen. Az erős „házi lézer” a problémás bőr kezelése mellett lassítja az öregedést, felfrissíti az öregedő bőrt, halványítja a ráncokat és vitalizálja a bőrt. Az eredmény állítólag már tizenkét héten belül szemmel látható és tapintható. A többi lézeres kezeléstől eltérően a LYMA Laser teljesen hideg, fájdalommentes és elég biztonságos ahhoz, hogy védelem nélkül lehessen bevetni akár a szem körüli területen is.

Hogyan működik?

A bőr öregedése már a húszas években elkezdődik, az irha sejtjeinek milliárdjai fáradnak bele a folyamatos sejtmegújulásba. A természetes folyamat mellett a bőr a környezetre is reagál. A napsugárzás, a dohányzás, a diéta és a folyadékfogyasztás hiánya ugyancsak felgyorsítja az öregedést, az így keletkező szabad gyökök megtámadják a sejteket, elpusztítják a fiatal bőr építőköveinek számító kollagént és elasztint. Míg a legtöbb bőrkezelés kizárólag a szabad gyökök elleni harcra összpontosít, a LYMA Laser mindkét szinten működik.

Míg a legtöbb lézer szabályozott hősérüléssel működik, vagyis termikus károsodást okoz a szövetekben, hogy serkentse a kollagéntermelést. Ennek hosszú távú hatása, hogy a bőr érzékennyé válik. A LYMA Laser ezzel szemben alacsony szintű lézerterápiát vagy közeli infravörös lézerfényt használ, amit az orvosok a porcok újjáépítésére, illetve az inak gyógyulására használnak. Ez a fény rendkívül erős, teljesen biztonságosan és hatékonyan képes egészen mélyre hatolni. A 808 nm-es hullámhosszon 500 mW teljesítménnyel működő lézer nemcsak a bőr legmélyebb rétegeit képes elérni, hanem az alatta lévő zsír- és izomszövetet is.

A dermisz

A dermisz vagy irha a bőr két rétege közül az alsó (a felső az epidermisz). Laza rostos kötőszövet alkotja és fő feladata, hogy mechanikai támaszt, szilárdságot, megfelelő vastagságot biztosítson a bőrnek. (Forrás: Wikipédia)

A lézer a dermisz alaprétegeibe hatol be, a fényenergia pedig triggereli a bőrsejteket, úgy hat, akár egy genetikai kapcsoló, ami azt az utasítást adja a sejteknek, hogy ne elpusztuljanak, hanem regenerálódjanak. A fényenergiája hatására több fehérje termelődik a szabad gyökök elleni küzdelemhez. A kevesebb szabad gyök több kollagént és elasztint jelent.

Kate Hudson egy videóban áradozott a luxuskütyüről, ami mára a reggeli zen szépségrutinjának fontos részévé vált. Sajnos a termék egyáltalán nem olcsó, 2000 dollárba kerül, és azoknak jó befektetés, akik a külsejükből (is) élnek, és otthon sem szeretnének lemondani a high-tech kezelésekről.

Ahogy a termék kommentszekciójából kiderül, a kütyü nemcsak Hollywoodban népszerű, a hétköznapok embere között is számos rajongja akad, akiknek nem csak az arcbőrét „szabta át” az eszköz. „Négy hónapja használom a LYMA lézert, és teljesen el vagyok ragadtatva az eredménytől. A nyakam és a dekoltázsomon a bőr nagyon vékony volt, de most ellenálló és ragyog, évek óta nem láttam ilyennek. Az ajkaim is nagyobbak és puhábbak lettek, az arcom pedig teltebb és ragyogóbb, függetlenül attól, hogy épp meg vagyok fázva, vagy nem alszom ki magam. Elképesztő.”

Egy másik hozzászóló, aki úgy hivatkozik magára, mint valódi felhasználó, aki valóban fizetett az eszközért, ugyancsak kellemesen csalódott az eszközben. „Elég csúnya hegek voltak a szemhéjamon egy néhány évvel ezelőtti rossz blefaroplasztika miatt. A heg elhalványult, és az egyik sarkánál a gyűrött bőr is kisimult. Az arcom más részein is használom, de legnagyobb örömömre a szemhéjamon lévő finom bőr reagált a leggyorsabban.”

Forrás: Sheknows Fotó: Lyma Laser