Legendás színésznők, akikről a Disney-hercegnőket rajzolták

2022. szeptember 23.
Sok esetben azok a színésznők inspirálták a Disney rajzolóit, akik a hangjukat adták a karaktereknek. De voltak olyan esetek is, amikor más hírességek voltak a modellek.
  • A Disney Princess: Beyond the Tiara (Disney hercegnők: a korona mögött) című műsorban vallottak arról a rajzolók, hogy gyakran több híresség fotója is előttük van, amikor elkezdenek egy új hercegnőn dolgozni.
  • Grace Kellytől Christie Brinkley-ig számos gyönyörű színésznő volt hatással a kedvenc Disney-hercegnőink kinézetére.

Jean Harlow és Claudette Colbert: Hófehérke

disney-hercegno-szineszno-inspiracio

Jean Harlow (balra) és Claudette Colbert (balra) inspirálta Hófehérke haját és szemöldökét.

Hófehérke vékony szemöldöke és frizurája több, akkoriban igen népszerű színésznőnek köszönhető: többek között Jean Harlow, Claudette Colbert és Marlene Dietrich is hatással volt az egyik első Disney-hercegnő kinézetére. Az első vázlatokon még nagyobb feje és szeme volt Hófehérkének, amit a Betty Boopon is dolgozó Grim Natwick tervezett. 

Grace Kelly ihlette Hamupipőkét

disney-hercegno-szineszno-inspiracio

Így nézett ki Grace Kelly 1950-ben, amikor a Hamupipőke megjelent.

Hamupipőke szőke haja és finom vonásai az egyik legarisztokratikusabb színésznőnek, a későbbi monacói hercegnének köszönhetők, Grace Kellynek. 

Audrey Hepburnt nézte Csipkerózsika alkotója rajzolás közben

disney-hercegno-szineszno-inspiracio

Audrey Hepburn és Hajnal a Csipkerózsikában

A Disney rajzolói elárulták, ami amúgy is látszik: nem csak az arcszerkezete hasonló Audrey Hepburnnek és a Csipkerózsika főhősének, de a jellegzetes szemöldököt és kifejező szemeket is a színésznő ihlette. Sőt, az Audrey Hepburn által az 1953-as Római vakációban viselt ruhák bizonyos elemei is felfedezhetők a rajzfilm főhősének ruháin. 

Christie Brinkley ihlette Arielt

disney-hercegno-szineszno-inspiracio

Christie Brinkley volt az egyik múzsája Arielnek 1989-ben.

Eredetileg szőkének szánták a kis hableányt, amilyen hajat Christie Brinkley is viselt az 1980-as évek végén. Glen Keane, a karakter megálmodója a feleségét is modellként használta: Sherri Stoner színésznő adta Ariel mozdulatait és arckifejezését.

Elizabeth Taylor és Natalie Wood ihlette Belle-t

disney-hercegno-szineszno-inspiracio

Elizabeth Taylor (balra) és Natalie Wood (jobbra) mindketten a Szépség és a Szörnyeteg Belle-jének inspirációi voltak.

Sőt, Tayloron és Woodson kívül Audrey Hepburn is azok között a legendás színésznők között volt, akik alapján megrajzolták Belle-t. A karakter hangját Paige O’Hara adta, akiről Belle személyiségéhez merítettek ihletet.

Ming-Na Wen nem csak a hangját adta Mulannak

disney-hercegno-szineszno-inspiracio

A harcos Disney-hercegnő, Mulan karakterét Ming-Na Wen ihlette.

Mark Henn rajzolta Mulan figuráját, aki a végső változatot, a Disney-hercegnő személyiségét nagyrészt az alapján a színésznő, Ming-Na Wen alapján mintázta meg, aki a hangját kölcsönözte a rajzfilmfigurának.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images, Disney

Olvass tovább!