Divatban a ‘90-es évek: ezek a trendek hasítanak a TikTokon

2023. január 16.
Az alábbi beautytrend-előrejelzés azoknak szól, akik szeretnék tudni, hogy az idei évben milyen sminkek, manikűrök és frizurák lesznek igazán felkapottak.
  • Aki szeretné tudni, milyen széspégmegoldásokkal nem nyúl mellé, az kövesse be a TikTok legfelkapottabb influenszereit, a trendek alakulásában ugyanis ők is vastagon benne vannak.
  • Beauytszakértők szerint a természetes szépség hangsúlyozása újra visszajön a divatba.
  • A sminkben a természetes ragyogás, a manikűrben a minimalizmus, míg a frizuráknál a ‘90-es évek szupermodelljei inspirálnak.

Aki szeret képben lenni az aktuális beautytrendekkel, ma már nagy valószínűség szerint a TikTokon néz körül. A közösségi platformon egymást érik az újabbnál újabb trükkök, trendek és szépségtippek. Többek között a TikToknak köszönhetően futott be Hailey Bieber cukormázmanikűrje, a telt ajkak trendje, illetve ezen a felületen fedezték fel Cher és Twiggy legendás sminkjét is. Mutatjuk, hogy a 2023-as évben mely széspégtrendekkel lehet számolni.

Sminktrendek a TikTokon

Az influenszerek és a sztársminkesek nem engedhetik meg maguknak, hogy ne ismerjék a gyakran tiszavirág-életű trendeket. „Azt hiszem, a rövid életű trendek nem jönnek vissza a divatba” – mondja Allison Kaye sminkmester. Nem rejti véka alá, nagyon bízik benne, hogy idén újra visszatér a természetes szépség ünneplése, az egyéni karakter és adottságok kiemelése. – Én személy szerint arról vagyok híres, hogy az ügyfeleimet ragyogóvá sminkelem, hogy üdén és ellenállhatatlanul nézzenek ki” – magyarázza a sminkes. A szakember felhívja a figyelmet egy 22 éves amerikai TikTokkerre, Alix Earle-re, aki több mint 3,7 millió követőt tudhat magáénak a TikTokon. Allison Kaye szerint a fiatal lányt érdemes követni, sminktippjei csodásak. Ezek közül ki is emel egyet, szerinte zseniális ötlet, ha a sminket folyékony bronzosítóval indítjuk, hogy a bőrnek természetes csillogást kölcsönözzünk.

@alixearle

can’t wait to the pics 🥹🫶🏼 @boothbybryant

♬ original sound – alix earle

Körömtrendek a TikTokon

Akit a körömtrendek mozgatnak, az fogadja meg Hannah Lee sztármanikűrös tippjeit. Ő olyan hírességeknek álmodik manikűrt, mint Zendaya, Gal Gadot, Zoe Saldaña és Jennifer Lawrence. A sztárkörmös szerint 2023-ban a krómozott körmök lesznek igazán felkapottak, de nagy divat lesz az airbrush körömfestési technika, a negatív tér használata, az ombre és a keskeny francia manikűr is. „Változás várható a köröm hosszában is, az extra hossz helyett egyre többen választanak rövidebb, természetesebb körmöket” – mondja Hannah Lee, A körmös hozzáteszi, persze a hosszú körmök sem mennek ki a divatból, de 2023-ban biztosan több lesz a rövid. A sztármanikűrös ugyancsak a természetes megoldások híve. Örülne neki, ha több minimalista megoldással dolgozhatna, legyen az, mondjuk, egy természetes alapból és néhány színes strasszból felépülő manikűr.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Betina R. Goldstein (@betina_goldstein) által megosztott bejegyzés

Hajtrendek a TikTokon

Kendall Jenner, Bella Hadid, Chelsea Handler és Olivia Culpo fodrásza, Alex Brown már tizennégy éve követi és alakítja a trendeket, szerinte pedig a 2023-as év a ‘90-es és a 2000-es évek elején divatos frizurákat hozza vissza a divatba, amiben fontos szerepet kapnak az olyan kiegészítők, mint a pillangós csatok, az afroamerikai hajfonatok, illetve az arcot keretező, rétegekből felépülő, dús haj.

Bár Alex Brown szerint a 2022-es trendek nem tűnnek el teljesen, a sztárfodrász azt vallja, a ‘90-es évek szupermodelljeinek frizuráit másolják majd sokan, legyen szó Cindy Crawford vagy Christy Turlington hajzuhatagáról. „Örülnék neki, ha több elektromos vagy tépőzáras hajcsavarót használnánk! A nagy volumenű, szexi haj idén biztosan nagy sláger lesz, a hajcsavarókkal pedig otthon is könnyűszerrel meg lehet alkotni a méretes hajkoronát” – magyarázza a sztárfodrász, aki a TikTokon Matilda Djerf infulenszert ajánlja mindenki figyelmébe.

@matildadjerf

archived

♬ everyone is using this what is happening – EM

Forrás: WhoWhatWear Fotó: Getty Images