Veszélyes hajformázási trend terjed a TikTokon

2023. április 18.
A TikTokon terjedő okos trükk valóban segíthet megregulázni a frufrunkat, de hosszú távon egyáltalán nem biztos, hogy jót tesz az arcbőrünknek.

Állítólag sztárfodrászok körében már régóta alkalmazott hajformázási trükk hódít most a TikTokon, ami leginkább a frufru kósza szálainak megregulázásához jön jól. A legújabb őrület értelmében műszempilla-ragasztóval rögzítik a renitens tincseket a frufru fazonjától és hosszától függően a szemöldökökhöz, illetve a halántékhoz. 

Az alábbi videóban meg is tudjuk nézni, hogyan készül a frizura:

@ravioli_nicoli Reply to @bbylavendar it was so windy so the rest of my hair was blowing everywhere but the fringe stayed down! #kisslashglue #hairtutorial #hairhack #gluedownbangs ♬ original sound - sped up audios

Bár a hajformázási trend kétségtelenül működik, hiszen a ragasztó hatékonyan a helyükön tartja a hajszálakat, azért nem biztos, hogy ez olyan jó ötlet. A műszempillákhoz használt ragasztó alapvetően bőrbarát, épp ezért nem lesz belőle gond, ha egy-egy alkalommal a hajformázáshoz is segítségül hívjuk: a frufru rögzítése mellett például ékszereket és különböző hajdíszeket is segíthet a frizuránkba applikálni.

A bőrgyógyászok szerint azonban hosszú távon nem tesz jót az arcbőrnek, így a mindennapos alkalmazása kifejezetten veszélyes lehet. A szakértők azt javasolják, próbáljunk inkább spéci hajformázó termékekkel, egy jó hajszárítóval és néhány hajkefével boldogulni.

Forrás: Popsugar, Fotó: Getty Images