Így hozhatod rendbe leggyorsabban a károsodott hajvégeket!

2021. szeptember 18.
Káros kemikáliák, hajformázás, napsütés, szélsőséges időjárás, vitaminhiány: se szeri, se száma azoknak a körülményeknek, amik a hajvégek töredezéséhez vezetnek. Rossz hír, hogy bár a sérült hajvégeket megmenti nem lehet, annak kialakulása megelőzhető. Összeszedtük, milyen eszközök állnak rendelkezésre ahhoz, hogy elkerüljük a problémát.

hajápoló szérum

Hajmaszk: A hajmaszk nem más, mint egy felturbózott hajbalzsam, ami mélyen táplálja és regenerálja a hajat. Hetente egyszer, hajmosás után kell felvinni, majd körülbelül öt percig fent hagyni. Ha nagyon töredezett a hajunk, hetente többször is bevethetjük, de kivárhatjuk akár a húszperces hatóidőt is. Érdemes a hajproblémának megfelelő, természetes összetevőkből (szőlőmagolaj, méz, propolisz, avokádó, argánolaj, kókuszolaj) előállított hajmaszkot választani.

Hajolaj: Bár az olajtól mind a mai napig sokan tartanak, az új generációs hajolajak csodát tesznek a sérült tincsekkel. Töredezett hajvégekre a marula-, a jojoba-, az argán- és az avokádóolaj a legtökéletesebb. Az olajat felvihetjük a száraz hajra még hajmosás előtt körülbelül fél órával, de belekeverhetjük a hajbalzsamba is. A kínálatban találunk olyan termékeket is, amiket nem kell kiöblíteni, és vannak olyanok is, amik hővédelemmel vannak felszerelve. Az olaj nemcsak táplálja a hajat, de megzabolázza a szálló szálakat, és gyönyörű fénnyel borítja be a hajkoronát. Fontos, hogy termékválasztáskor parabén-, színezék- és szilikonszármazékmentes, cruelty-free hajápolót válasszunk!

Hajvégápoló szérum: A roncsolódott hajvégekre jelenthetnek tökéletes megoldást azok a speciális szérumok is, amik egyedi hatóanyagok segítségével építik fel újra a sérült haj természetes szerkezetét.

Hajápoló tej: Mindennapos használatra tervezték a hajápoló tejeket, amelyek a szerkezetükben meggyengült, sérült, törékeny hajat regenerálják.

Hétköznapi trükkök, technikák

  • Ideális esetben hathetente vágassunk egy picit a hajvégekből!
  • Ne mossunk hajat mindennap! Ha nem tudjuk elkerülni a hajmosást, mindig használjunk balzsamot, hajolajat, illetve próbáljuk ki a szárazsampont!
  • Mindig természetes, kíméletes hajápolókat használjunk!
  • A nedves hajat mindig szélesfogú fésűvel, szakaszosan fésüljük át, a nedves haj ugyanis nagyon sérülékeny!
  • Ha tehetjük, mondjunk le a durva kemikáliákról (tartós hajegyenesítés, hajfestés), és keressük meg azok kíméletesebb alternatíváit!
  • Használjunk hővédő terméket, ha hőtermelő hajformázó eszközt, hajszárítót, hajvasalót, hajsütővasat használunk!
  • Napi rendszerességgel fogyasszunk olyan táplálékkiegészítőket (B-vitamin, biotin,folsav), amik erősítik a hajat!

Olvasd el ezt is!