Az otthoni hajformázás maximuma – interjú Lukovics Tamarával

2021. július 26.
Szépségpraktikák, bevált tippek és hasznos trükkök a hazai influenszerpálya egyik kiemelkedő arcától, mindezt a szépségpiacon forradalminak számító gőzhajformázó, a SteamPod 3.0 zseniális tudástárán keresztül. Lukovics Tamara egy izgalmas videón és egy miniinterjún keresztül osztja meg a fényes, tükörsima és egészséges haj titkát.

A közösségi médiában komoly, közel 80 ezres követőtáborod van, amely ad a véleményedre – akár divatról, akár szépségről legyen szó. Hogyan jött a lifestyle blogolás iránt az érdeklődésed, mindez pedig ekkora elkötelezettséggel?

Alapvetően hobbinak indult nálam még sok-sok éve a blogolás, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ezt csak teljes erőbedobással lehet csinálni, mert ha folyamatos, igényes tartalmat szeretnél előállítani, az rengeteg munkával jár. Így volt egy pont, amikor egyszerűen el kellett döntenem, hogy szeretném-e, ha a hobbim a munkám lehetne, és elkezdtem nagyon tudatosan építeni a brandem. A szépségápolás és a divat pedig már egészen fiatalkorom óta meghatározó témakörök voltak az életemben, amiről mindig szerettem írni, olvasni, beszélgetni, fotókat, videókat készíteni. A nagyszüleim gyerekkoromban egy textilipari vállalkozást vezettek, ebben nőttem fel, minden délutánt náluk töltöttem, egy ideig pedig együtt is laktunk. Nagymamámnak köszönhetően már ovis koromban tudtam gyerekvarrógépen varrni, iskoláskoromra pedig már simán varrtam interlockkal is.

A szépség hogyan férkőzött be az életedbe?

Sokáig divattervező szerettem volna lenni, de 16-18 éves koromra teljesen felváltotta ezt a tervet a szépségápolás/sminkelés iránti rajongás, úgyhogy végül sosem mentem el abba az irányba. Egyetem után, már felnőttként elvégeztem egy kozmetikus OKJ-képzést, illetve egy sminkes tanfolyamot is, így mindig közel állt hozzám ez a témakör is.

A hajápolás, a jó frizura menyire fontos neked?

Az az igazság, hogy szerintem legalább 15 éve ugyanolyan a frizurám, nem szeretem, és nem is szoktam váltogatni. Arra viszont odafigyelek, hogy rendszeresen legyen vágva, és itthon is nagyon jó minőségű termékekkel ápoljam. De alapvetően nagyon egyszerű a hajápolási rutinom, és szeretem a jól bevált módszereket.

Például?

Személyre szabott sampont és balzsamot használok a hajamra már nagyon régóta. Hetente egyszer, vagy nagyon maximum kétszer mosok hajat, illetve most már 16 éve vasalom a hajam napi szinten. Ez sajnos eddig durván roncsolta a hajszálaimat, ezért is tértem át a Steampod használatára, ami szerintem a legjobb döntés volt, amit csak hozhattam. Azóta olyan nagyon megnőtt a hajunk (a férjem is ezt használja), hogy folyamatosan visszatérő kérdés a barátaink, közeli ismerőseink részéről is, hogy mégis mit használunk, milyen vitaminokat szedünk? De én tényleg csak a Steampodnak tudom be a változást, mert előtte extrém töredezett és száraz volt mindkettőnk haja, máson pedig nem változtattunk.lukovics-tamara-steampod

Mi a különbség a hétköznapi és az alkalmi frizura között a te esetedben?

Nálam szinte semmi, azon kívül persze, hogy a hétköznapokon nem töltök el annyi időt a hajformázással, egyszerűen csak átfésülöm és gyorsan átfutok rajta reggel a Steampoddal, ami nagyon maximum 2-3 percet vesz igénybe. De olyan is van, hogy összefogom, és csak a copfom alját vasalom át gyorsan. Mivel hajmosás után át szoktam vasalni rendesen, az utána következő napokon elég csak picit felfrissíteni, mert szinte teljesen egyenes marad (az amúgy nagyon erősen hullámos hajam). Amikor különlegesebb helyre megyek, vagy fontosabb alkalomra készülök, akkor annyi a különbség, hogy rendesen leválasztom a hajam, és tincsenként vasalom igazán egyenesre, a végén pedig hajformázó krémmel lapogatom le a babahajakat, hogy tényleg nagyon egységes, selymes, csillogó hajkoronát kapjak.

Mennyire állnak közel hozzád a hajformázó eszközök, és mennyire örültél a felkérésnek?

Az nem kifejezés, hogy örültem! Évek óta vágytam egy Steampodra, mivel ennyire központi kérdés nálunk itthon a hajvasalás (egyikünk sem szereti hullámosan hagyni a haját, kivéve nyaralásokon), és mivel nagyon roncsolták a hajunkat a hagyományos hajformázók. Őszintén szólva sosem tudtam eldönteni, hogy tényleg megéri-e beruházni a Steampodra, de így, egy év távlatából már bátran kijelenthetem, hogy a legjobb dolog, ami a hajammal történt az elmúlt 29 évben. Tényleg olyan a hajam vasalás után, mintha szalonban készült volna.