Met-gála 2023: a legszebb frizura és smink kombók

2023. május 02.
Lezajlott a 2023-as Met-gála, nem is akárhogy. A Dress Code-dal idén a néhai Karl Lagerfeld divattervezői zsenialitására emlékeztek, amit a hírességeknek – többé-kevésbé – sikerült is látványos és élvezetes formában megugraniuk. A néhai mester stílusát idéző sikkes, klasszikus és mégis drámai ruhaköltemények mellett jó pár izgalmas smink- és frizuraválasztás is akadt. Mutatjuk közülük a kedvenceinket.
met-gala-2023-sminkek

A New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum Costume Institute szokásos évi gálája egyfajta magasugrás a sztárok világában, ahol karriertől, eddig felhalmozott anyagi javaktól, befolyástól vagy épp külső adottságoktól függetlenül brillírozhatnak, és magukra irányíthatják a világ figyelmét, ha csak „15 percre is”. A Met-gálás siker nem a zenei vagy épp filmes tehetségről szól, hanem sokkal inkább egy adag mázlitól (szabad-e épp a legkreatívabb hollywoodi glam squad, azaz szépítő csapat, van-e a mögöttünk álló tervezői ruhák, lehetőségek között elég extrém vagy villantós darab stb.), és persze attól, mennyire vagyunk bevállalósak.

A Met-gála napjainkban divat és szépség szempontjából az év egyik legkiemelkedőbb eseménye a tengerentúlon, természetesen az Oscar-gála mellett. Óriási szó ide meghívót kapni gyakorló sztárként, vagy felkapott színészként is, ahogyan nagy jelentőséggel bír az is, ha már befutott hírességként is sikeresen oldjuk meg az adott évi témához passzoló, látványos ruha,- smink- és frizuraválasztást.

Itt a tuti sikert csak egy paraszthajszál választja el a nevetségességtől, és a drámai, izgalmas, és egyben szuper kreatívnak gondolt look siker helyett egy pillanat alatt hozhat akár egy garantált helyet a legrosszabbul öltözött celebek listáján.

Karl Lagerfeld, a példakép

Az idei Met-gála témája egészen hálás feladat volt, úgy tekeredhettek bele a kreatív sminkes/stylist csapattagok agytekervényeik, hogy mindeközben a Karl Lagerfeld-témakörnek hála, a biztonságosabb, kiszámíthatóbb terepnek számító, letisztult haute couture talaján maradhattak.

met-gala-2023-sminkek

Doja Cat

Persze hál Istennek, voltak szemérmetlen módon elszabadult, fantáziadús megoldások is (Lil Nas X szemkápráztató ékszer sminkje, amely a bádogember és a perzsamacska gazdagságban született szerelemgyerekét idézte, valamint előre borítékolható módon Doja Cat is óriási pacsit érdemel ebben a kategóriában – ő hogyhogy nem, Lagerfeld cicájának, Choupette-nek öltözött), de sajnos jó páran akadtak, akik biztonsági játékosoknak bizonyultak smink és haj terén. Köztük Jennifer Lopez, Gisele Bündchen, de semmilyen extra izgalmat nem hoztak ezen a fronton olyan hírhedten „vállalkozó kedvű” nagy nevek sem, mint Rihanna vagy Kim Kardashian, akik nyilvánvalón inkább az extra ruhakreációkra fókuszáltak.

Nincs is ezzel semmi gond, hiszen szerencsére így sem volt éhínség, csak úgy hullott a manna, becsületesen kifundált ínyencségek frizuraválasztásban, és többletjelentéssel bíró, hátborzongatóan szép, dekadens sminkek adták a kilincset és a témát a vörösszőnyeg-fétissel bíró nagyközönségnek.

Ezek közül mutatjuk a szerintünk legszebbeket!

Emily Ratajkowski különleges frufrus megjelenése a Met-gálán.

Emily Ratajkowski

Az amerikai modell a hétköznapokban sem tartozik a szerény, visszafogott megoldások hívei közé, ezúttal egy franciás baby frufrura szavazott (simán lehet, hogy maga vágta…), a tökéletességet megbontva némiképp ferde verzióban. A letisztult, de drámai lookhoz egy sötét, izmos kontúrokkal kivitelezett szemsminket rendelt, mégpedig buja, nude ajkakkal a sminkesétől.

met-gala-2023-sminkek

Maya Hawke

A színésznő, aki híres szüleit (Uma Thurman és Ethan Hawke) követi a pályán, idén nagyon erősek domborított a vakuk előtt. A patyolatfehér virágesőt idéző ruhája sem volt semmi, de szerintünk a haj-smink kombója legalább ilyen emlékezetes. Legalábbis tőle (általában jókislányos külsővel láthatjuk), és a hasonló fancy gálákon ritka megoldás, ügyesen vitt be a nagyvilági, sikkes luxus outfit mellé egy kis rock chick-es aláhúzást, ami szinte szemérmetlenül, mégis igen harmonikusan zárkózott fel a teljes összképben. A rockkoncertre kívánkozó bozontos fürtök, a Twiggyt idéző pók szempillák és a puha, pinkes árnyalatú ajkak meredek ívben emelték ki őt a sztárok tömegéből.

met-gala-2023-sminkek

Naomi Campbell

A modell első látásra talán a biztonsági játékosok körében lenne inkább elhelyezhető, de valójában érdemes még egy pillantást vetni közelről is a sminkjére. Pazar. Csodálatos, luxus hatást keltő, finoman fénylő bőr, a metálszürkék és púderpinkek gyönyörű és igen rafinált összjátéka mutatja, hogy a Naomi még mindig tudja, kiket érdemes még időben megcsörgetni a sminkes szakmában.

met-gala-2023-sminkek

Marion Cotillard

Nyálcsorgató rózsaszín punk-bobbal dobbantott nagyot az idei Met-gálán a francia színésznő, aki mellett ezúttal sem tudunk szó nélkül elmenni. Picit futurisztikus, picit edgy – amolyan vörös szőnyeges modern Jeanne d’Arc-ként lépkedett a kamerák kereszttüzében. Tépett vágású, matt hajjal és az izgalmas kontraszt kedvéért finom, mégis látványos sminkkel megspékelve.

met-gala-2023-sminkek

Amanda Seyfried

A színésznőt inkább a szende, vagy csak finoman drámai lookok szippantották be az utóbbi években, de idén szerencsére 1 fokkal bevállalósabb volt azért. Imádjuk a hetyke, és szinte már túlzó diszkó fürtjeit, és ha fél karunkat nem is, de a kisujjunkat biztos adnánk érte, ha a fodrásza elpletykálná, hogy a volumen mögött a természet, vagy néhány jól elhelyezett póttincs áll-e? A sminkes sem utolsó, vérvörös matt ajakrúzs, és mesés, sötét földszínek garantálják, hogy a színésznőre irányuljanak a vakuk.

met-gala-2023-sminkek

Quannah Chasinghorse

Az amerikai modell a kedvenc sminkünket hozta idén, ahol az európai, Lagerfeldes „tiszta” eleganciát ötvözte a saját gyökereit, indián származását idéző motívumokkal. „Vágtató ló” lányától mindez mesteri csavar volt, erős, szemhangsúlyos sminkkel, cukorkaszínű statement ajaklakkal örvendeztetett meg bennünket… Csillagos ötös Met-smink, de az etno stílusú, szabadon eső, hullámos fürtjei, és karcsú oldalfonata is megérdemelnek egy alapos vastapsot.

Fotó: Getty Images